Send eller annuller afsendelse af Gmail-meddelelser

Du kan sende eller annullere afsendelse af meddelelser via en browser eller Gmail-appen.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Send en meddelelse

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv øverst til venstre.
  3. Tilføj modtagere i feltet "Til". Du kan også tilføje modtagere:
    • I felterne "Cc" og "Bcc".
    • Når du skriver en meddelelse ved at angive et "+"-tegn eller "@omtale" efterfulgt af kontaktens navn i tekstfeltet.
  4. Tilføj et emne.
  5. Skriv din meddelelse.
  6. Klik på Send nederst på siden.

Tip! Hvis du vil tilføje individuelle modtagere eller grupper af kontakter, du har oprettet med etiketter, skal du klikke på Til:

Annuller afsendelse af en meddelelse

Hvis du beslutter, at du ikke vil sende en mail, kan du annullere den inden for et kort tidsrum efter afsendelsen. Sådan tilbagekalder du en meddelelse, umiddelbart efter du har sendt den:

1. Nederst til venstre kan du se beskeden "Meddelelsen er sendt" og valgmulighederne "Fortryd" eller "Se meddelelse".
  2. Klik på Fortryd.

Vælg et tidsrum, hvor afsendelsen af en meddelelse kan annulleres

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Ud for "Fortryd send" kan du vælge et tidsrum på 5, 10, 20 eller 30 sekunder, hvor meddelelsen kan tilbagekaldes.
  4. Klik på Gem ændringer forneden.

Valgmuligheder for tilføjelse af modtagere

Tilføj modtagere (Cc)

Når du føjer modtagere til din meddelelse, har du mulighed for at tilføje feltet "Cc". Alle i dette felt kan se de andre modtagere af meddelelsen.

"Cc" bruges ofte til at tilføje modtagere, der ikke behøver at reagere på mailen.

Skjul modtagere (Bcc)

Hvis du sender en meddelelse og gerne vil skjule en modtagers mailadresse, kan du tilføje vedkommende i feltet "Bcc".

Sådan fungerer "Bcc":

• Modtagerne kan ikke se, at du har føjet andre modtagere til "Bcc".
  • De modtagere, du tilføjer i feltet "Bcc", kan se, at de er tilføjet via "Bcc." De kan også se modtagere af meddelelsen i felterne "Til" og "Cc".
  • De modtagere, du tilføjer i "Bcc", kan ikke se navnet eller mailadressen på nogen af de andre, du har tilføjet i feltet "Bcc".
  • Hvis en person vælger "Svar alle" i en meddelelse, modtager personer i "Bcc" ikke svaret.

Vigtigt! Hvis dine modtagere ikke bruger Gmail, kan de muligvis ikke se, at de er blevet tilføjet i "Bcc"-feltet.

Send en mail til flere modtagere

Når du skriver en meddelelse, kan du føje modtagerne til felterne "Til", "Cc" eller "Bcc".

Hvis du vil tilføje flere modtagere, kan du sætte komma mellem hvert navn eller hver mailadresse. Du kan også klikke på "Til", "Cc" eller "Bcc" for at tilføje modtagere eller administrere dine kontaktetiketter.

Hvis du har brug for at sende en mail til flere modtagere, kan du også oprette en gruppe.

Tip! Du kan også tilføje en gruppemailadresse i felterne "Til", "Cc" eller "Bcc".