Reageren op Gmail-berichten

Je kunt alleen reageren op de persoon die je een e-mail heeft gestuurd of je reactie naar alle ontvangers van de e-mail sturen.

Berichten beantwoorden

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open het bericht.
  3. Klik onder het bericht op Beantwoorden of Allen beantwoorden.
  4. Klik op Verzenden. Wanneer je op Verzenden + Archiveren klikt, wordt het gesprek ook gearchiveerd of verwijderd uit je inbox, totdat iemand anders antwoordt. Meer informatie over archiveren.

Tip: Er kunnen korte zinnetjes worden voorgesteld op basis van de e-mail die je hebt ontvangen. Als je snel een antwoord wilt schrijven, klik je op een zinnetje. Je kunt je antwoord bewerken voordat je het verzendt.

Porren uitschakelen

Mogelijk worden er oude e-mails bovenaan je inbox weergegeven met een suggestie voor een antwoord of opvolgmail. Opmerking: Porren zijn niet beschikbaar in het klassieke Gmail.

Je kunt als volgt deze suggesties verbergen:

1. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  2. Verwijder in het gedeelte Porren de vinkjes uit de selectievakjes E-mails voorstellen die je nog moet beantwoorden of E-mails voorstellen die je moet opvolgen.

'Allen beantwoorden' instellen als standaardinstelling

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen' Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Allen beantwoorden in het gedeelte 'Standaard antwoordgedrag'.

Je kunt er nog steeds voor kiezen om slechts één persoon te beantwoorden, maar 'Allen beantwoorden' wordt in eerste instantie gebruikt.

Andrea is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.