Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht

Je kunt bijlagen, zoals bestanden of foto's, toevoegen aan je e-mails. Gebruik Google Drive om bestanden die de limiet voor bestandsgrootte overschrijden, zoals video's, te versturen.

Een bestand als bijlage toevoegen

1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload op je iPhone of iPad.
  2. Open de Gmail-app .
  3. Tik op Opstellen Opstellen en dan Bijvoegen Bijlage toevoegen.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.
    • Als je items (zoals afbeeldingen en pdf-bestanden) wilt bijvoegen vanuit e-mails die je hebt ontvangen, kies je een bestand in 'Recente bijlagen'.

Als je een afbeelding selecteert, voegt Gmail deze in de berichttekst in. Als je de afbeelding wilt bijvoegen, tik je erop en dan Als bijlage verzenden.

Een bijlage verwijderen

Tik op het bestand en dan Verwijderen.

Maximale grootte van bijlagen

Je kunt tot 25 MB aan bijlagen sturen. Als je meerdere bestanden hebt, mogen ze gezamenlijk niet groter dan 25 MB zijn.

Voor grotere bijlagen kun je invoegen vanuit Google Drive.

Problemen oplossen

Bijlagen zijn misschien niet beschikbaar

Je netwerkbeheerder of internetprovider heeft 'mail-attachment.googleusercontent.com' misschien geblokkeerd. Dit is het domein dat Google gebruikt om bijlagen te hosten.

Neem voor meer hulp contact op met je internetprovider.

Geblokkeerd om beveiligingsredenen

Het is om virussen te voorkomen niet mogelijk om uitvoerbare bestanden toe te voegen, zoals bestanden met de extensie .exe.