Liitteiden lähettäminen Gmail-viestissä

Voit lisätä sähköposteihisi liitteitä, kuten tiedostoja, videoita ja kuvia. Lähetä liitetiedoston enimmäiskoon ylittävät isot tiedostot käyttämällä Google Drivea.

Tiedoston liittäminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Klikkaa alareunasta Liitä Liitä.
  4. Valitse ladattavat tiedostot.
  5. Valitse Avaa.
Vinkki: Lisää kuva vetämällä se suoraan kirjoitusikkunaan.

Liitteen poistaminen

Liitteen voi poistaa lisäämisen jälkeen. Valitse liitteen nimen oikealta puolelta Sulje Sulje.

Liitteiden lähettäminen luottamuksellisessa tilassa

Vinkki: Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, varmista järjestelmänvalvojalta, että voit käyttää luottamukselliset-asetusta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse Liitä Liitä.
  4. Valitse ladattavat tiedostot.
  5. Ota ikkunan oikeasta alakulmasta käyttöön luottamukselliset-asetus .
    Vinkki: Jos olet jo ottanut luottamukselliset-asetuksen käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  6. Määritä viimeinen voimassaolopäivä ja tunnuskoodi. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi, tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestillä. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  7. Klikkaa Tallenna.

Vianetsintä

Liitteen kokorajoitus

Liitteiden enimmäiskoko on 25 Mt. Jos liitteitä on useita, niiden yhteenlaskettu tiedostokoko voi olla enintään 25 Mt.

Jos tiedosto on suurempi kuin 25 Mt, Gmail lisää sähköpostiin automaattisesti Google Drive ‑linkin liitetiedoston sijaan. Lue lisää Google Drive ‑liitteiden jakamisasetuksista

Liittäminen ei onnistu (tietokone)

1. Varmista, että käytät tuettua selainta.
  2. Yritä liittää tiedosto jollakin toisella selaimella.
  3. Jos käytössä on selaimen välityspalvelin, kokeile poistaa se käytöstä.

Liitteet eivät ehkä ole käytettävissä

Verkon ylläpitäjä tai internetpalveluntarjoaja on todennäköisesti estänyt mail-attachment.googleusercontent.com ‑verkkotunnuksen, jota Google käyttää liitteiden isännöintiin.

Saat lisätietoja internetpalveluntarjoajaltasi.

Estetty tietoturvasyistä

Virusten estämiseksi Gmail ei anna liittää suoritettavia tiedostoja, kuten .exe-päätteisiä tiedostoja.