Skicka bilagor i Gmail-meddelanden

Du kan lägga till bilagor som filer och foton i e-postmeddelanden. Om du vill skicka filer som är större än storleksgränsen, till exempel videor, kan du använda Google Drive.

Bifoga en fil

1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Öppna Gmail-appen .
  3. Tryck på Skriv Skriv följt av Bifoga Bifoga.
  4. Välj filen du vill ladda upp.
    • Bifoga objekt som bilder och PDF-filer från e-post du har tagit emot genom att välja en fil i Nya bilagor.

Om du väljer en bild infogas den i meddelandet. Om du vill bifoga bilden trycker du på den följt av Skicka som bilaga.

Ta bort en bilaga

Tryck på filen följt av Ta bort.

Storleksgräns för bilagor

Du kan skicka bilagor på upp till 25 MB. Om du bifogar mer än en fil kan deras sammanlagda storlek inte vara större än 25 MB.

Större bilagor kan bifogas med Google Drive.

Felsöka problem

Bilagorna är kanske inte tillgängliga

Nätverksadministratören eller internetleverantören kan ha blockerat domänen mail-attachment.googleusercontent.com som Google använder till att värdlagra bilagor.

Kontakta internetleverantören om du behöver mer hjälp

Blockerad av säkerhetsskäl

I syfte att förhindra virus kan du inte bifoga körbara filer i Gmail, till exempel filer som slutar på .exe.