Skicka bilagor i Gmail-meddelanden

Du kan lägga till bilagor som filer och foton i e-postmeddelanden. Om du vill skicka filer som är större än storleksgränsen, till exempel videor, kan du använda Google Drive.

Bifoga en fil

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Skriv Skriv.
  3. Tryck på Bifoga Bifoga.
  4. Tryck på Bifoga fil eller Infoga från Drive.
  5. Välj filen som du vill bifoga.

Tips! En del filtyper, t.ex. ZIP-filer, kan bara bifogas om du laddar ned en filhanterare från Google Play.

Ta bort en bilaga

Du kan ta bort bifogade filer efter att du har lagt till dem. Tryck på Stäng Stäng till höger om bilagans namn.

Storleksgräns för bilagor

• Gmail-konto: 20 MB
  • Annat konto: upp till 25 MB, beroende på e-postleverantören

Större bilagor kan bifogas med Google Drive.

Felsöka problem

Bilagorna är kanske inte tillgängliga

Nätverksadministratören eller internetleverantören kan ha blockerat domänen mail-attachment.googleusercontent.com som Google använder till att värdlagra bilagor.

Kontakta internetleverantören om du behöver mer hjälp

Blockerad av säkerhetsskäl

I syfte att förhindra virus kan du inte bifoga körbara filer i Gmail, till exempel filer som slutar på .exe.