Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht

Je kunt bijlagen, zoals bestanden of foto's, toevoegen aan je e-mails. Gebruik Google Drive om bestanden die de limiet voor bestandsgrootte overschrijden, zoals video's, te versturen.

Een bestand als bijlage toevoegen

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opstellen Opstellen.
  3. Tik op Bijvoegen Bijlage toevoegen.
  4. Tik op Bestand bijvoegen of Invoegen vanuit Drive.
  5. Kies het bestand dat je wilt bijvoegen.

Opmerking: Voor sommige bestandstypen (zoals zip-bestanden) moet je een app voor bestandsbeheer downloaden van Google Play voordat je ze kunt bijvoegen.

Een bijlage verwijderen

Je kunt een toegevoegde bijlage ook weer verwijderen. Tik op Sluiten Sluiten rechts van de naam van de bijlage.

Maximale grootte van bijlagen

• Gmail-account: 20 MB
  • Niet-Gmail-account: tot 25 MB, afhankelijk van je e-mailprovider

Voor grotere bijlagen kun je invoegen vanuit Google Drive.