Skapa regler för att filtrera e-postmeddelanden

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Det går att hantera inkommande e-post på datorn med Gmails filter för att skicka e-post till en etikett eller arkivera, radera, stjärnmärka eller vidarebefordra e-post automatiskt.

Skapa filter

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Visa sökalternativ justera foton i sökrutan högst upp på skärmen.
  3. Ange sökvillkor. Du kan kontrollera att sökningen fungerade genom att klicka på Sök och se vilka e-postmeddelanden som visas.
  4. Klicka på Skapa filter längst ned i sökfönstret.
  5. Ange vad filtret ska göra.
  6. Klicka på Skapa filter.

Obs! När du skapar ett filter för att vidarebefordra meddelanden påverkas bara nya meddelanden. ​Om någon svarar på ett filtrerat meddelande, filtreras bara svaret om det uppfyller samma sökvillkor.

Använd ett visst meddelande för att skapa ett filter

1. Öppna Gmail.
  2. Markera kryssrutan bredvid det e-postmeddelande som du vill använda.
  3. Klicka på Mer Mer.
  4. Klicka på Filtrera meddelanden som dessa.
  5. Ange filterkriterier.
  6. Klicka på Skapa filter.

Redigera eller radera filter

1. Öppna Gmail.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på Filter och blockerade adresser.
  4. Leta reda på filtret som du vill ändra.
  5. Klicka på Redigera eller Radera för att ta bort filtret. Om du redigerar filtret klickar du på Fortsätt när du är klar.
  6. Klicka på Uppdatera filter eller OK.

Exportera eller importera filter

Om du har en säkerhetskopia av filtren går det att importera dem i Gmail. Det går även att exportera filtren.

1. Öppna Gmail.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på Filter och blockerade adresser.
  4. Markera kryssrutan intill filtret.
Importera filter

1. Klicka på Importera filter längst ned på sidan.
  2. Välj filen med filtret som du vill importera.
  3. Klicka på Öppna fil.
  4. Klicka på Skapa filter
Exportera filter

1. Klicka på Exportera längst ned på sidan.
  2. Det här skapar en .xml-fil som går att bearbeta i ett textredigeringsprogram.