Skapa regler för att filtrera e-postmeddelanden

Du kan hantera inkommande e-post med hjälp av Gmails filter för att ange etiketter på e-postmeddelanden, eller för att arkivera, radera, stjärnmärka eller vidarebefordra dem.

Skapa ett filter
  1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil i sökrutan högst upp på skärmen.
  3. Ange sökkriterier. Kontrollera att sökningen fungerade genom att klicka på Sök Sök och se vilka e-postmeddelanden som visas.
  4. Klicka på Skapa filter med den här sökningen längst ned i sökrutan.
  5. Ange vad filtret ska göra.
  6. Klicka på Skapa filter.

Obs! När du skapar ett filter för att vidarebefordra meddelanden påverkas bara nya meddelanden. Om någon svarar på ett filtrerat meddelande så filtreras bara svaret om det uppfyller samma sökkriterier.

Så här skapar du ett filter med ett visst meddelande

1. Öppna Gmail.
  2. Markera kryssrutan bredvid det e-postmeddelande som du vill använda.
  3. Klicka på Mer.
  4. Klicka på Filtrera meddelanden som dessa.
  5. Ange filterkriterier.
Redigera eller radera filter
  1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Filter och blockerade adresser.
  5. Leta reda på filtret som du vill ändra.
  6. Klicka på redigera eller radera för att ta bort filtret. Om du redigerar filtret klickar du på Fortsätt när du är klar.
  7. Klicka på Uppdatera filter.

Du kan skapa så många filter du vill, men bara 20 filter kan användas för att vidarebefordra meddelanden till andra adresser.

Exportera eller importera filter

Om du är filterexpert och har ett jättebra filtersystem som du vill använda på ett annat konto eller dela med en vän kan du exportera och importera filter.

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Filter och blockerade adresser.
  5. Markera kryssrutan bredvid filtret.

Exportera ett filter

1. Klicka på Exportera längst ned på sidan.
  2. Då får du en .xml-fil som du kan bearbeta i ett textredigeringsprogram om du vill.

Importera ett filter

1. Klicka på Importera filter längst ned på sidan.
  2. Välj filen med filtret som du vill importera.
  3. Klicka på Öppna fil.
  4. Klicka på Skapa filter