Opprett regler for å filtrere e-post

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

På datamaskiner kan duadministrere innkommende e-post ved hjelp av Gmail-filtre. Du kan bruke filtrene til å sende e-post til bestemte etiketter, eller du kan arkivere, slette, stjernemerke eller automatisk videresende e-post.

Opprett filtre

1. Åpne Gmail.
  2. I søkefeltet øverst klikker du på Vis søkealternativer bildejustering .
  3. Angi søkekriteriene. Hvis du vil kontrollere at søket fungerer som det skal, kan du se hvilke e-poster som vises når du klikker på Søk.
  4. Klikk på Opprett filter nederst i søkevinduet.
  5. Velg hva du vil at filteret skal gjøre.
  6. Klikk på Opprett filter.

Merk: Når du oppretter et filter for å videresende e-poster, påvirker dette bare nye e-poster. ​Og hvis noen svarer på en e-post du har filtrert, blir svaret bare filtrert hvis det oppfyller de samme søkekriteriene.

Bruk en bestemt e-post til å opprette et filter

1. Åpne Gmail.
  2. Merk av ved e-posten du vil lage et filter for.
  3. Klikk på Mer Mer.
  4. Klikk på Filtrer e-poster som disse.
  5. Skriv inn filterkriteriene.
  6. Klikk på Opprett filter.

Endre eller slett filtre

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Filtre og blokkerte adresser.
  4. Finn filteret du vil endre.
  5. Klikk på endre hvis du vil endre filteret, eller slett hvis du vil fjerne det. Hvis du endrer filteret, må du klikke på Fortsett når du er ferdig.
  6. Klikk på Oppdater filter eller OK.

Eksportér eller importér filtre

Hvis du har en sikkerhetskopi av filtrene dine, kan du importere filtrene i Gmail. Du kan også eksportere filtrene dine.

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Filtre og blokkerte adresser.
  4. Merk av i boksen ved siden av filteret.
Importér et filter

1. Klikk på Importer filtre nederst på siden.
  2. Velg filen med filteret du vil importere.
  3. Klikk på Åpne fil.
  4. Klikk på Opprett filtre
Eksportér et filter

1. Klikk på Eksportér nederst på siden.
  2. Du får en xml-fil som du kan redigere i et tekstbehandlingsprogram hvis du vil.