Sähköpostin suodatussääntöjen luominen

Voit järjestää saapuvat postit Gmailin suodattimilla, jotka siirtävät sähköpostit määrittämääsi tunnisteeseen tai arkistoon. Suodatinten avulla viestejä voi myös poistaa, merkitä tähdellä tai lähettää automaattisesti edelleen.

Suodattimen luominen

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa yläreunan hakukentässä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Määritä hakuehdot. Voit tarkistaa haun toiminnan valitsemalla Haku, jolloin näet hakua vastaavat sähköpostit.
  4. Valitse hakuikkunan alareunasta Luo suodatin.
  5. Valitse suodattimen asetukset.
  6. Klikkaa Luo suodatin.

Huom. Kun luot suodattimen viestien edelleenlähettämistä varten, luotu suodatin koskee ainoastaan uusia viestejä.Kun joku vastaa suodattamaasi viestiin, vastaus suodatetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että se vastaa määritettyjä hakuehtoja.

Suodattimen luominen valitun viestin perusteella

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse haluamasi sähköpostin valintaruutu.
  3. Klikkaa Lisää Lisää.
  4. Klikkaa Suodata tämänkaltaiset viestit.
  5. Määritä suodatusehdot.
  6. Klikkaa Luo suodatin.

Suodattimien muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Suodattimet ja estetyt osoitteet.
  5. Etsi muokattava suodatin.
  6. Poista suodatin valitsemalla Muokkaa tai Poista. Jos muokkasit suodatinta, valitse seuraavaksi Jatka.
  7. Valitse Päivitä suodatin tai OK.

Suodatinten vienti ja tuonti

Jos olet edistynyt suodattimien käyttäjä ja sinulla on hyvä suodatinjärjestelmä, jota haluat käyttää toisella tilillä tai jonka haluat jakaa ystävän kanssa, voit viedä ja tuoda suodattimia.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Suodattimet ja estetyt osoitteet.
  5. Valitse suodattimen viereinen valintaruutu.

Suodattimen vienti

1. Valitse sivun alareunasta Vie.
  2. Saat näin .xml-tiedoston, jota voit muokata tekstinkäsittelyohjelmassa.

Suodattimen tuonti

1. Valitse sivun alareunasta Tuo suodattimet.
  2. Valitse suodatintiedosto, jonka haluat tuoda.
  3. Valitse Avaa tiedosto.
  4. Valitse Luo suodattimet.