Crear regles per filtrar els correus electrònics

Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

A l'ordinador, Podeu gestionar el correu entrant amb els filtres de Gmail, que permeten enviar missatges a una etiqueta, així com arxivar-los o reenviar-los automàticament.

Crear un filtre

1. Obriu Gmail.
  2. Al quadre de cerca de la part superior, feu clic a Mostra les opcions de cerca ajustaments de fotos .
  3. Introduïu els criteris de cerca. Per comprovar si tornen els resultats que voleu, feu clic a Cerca i mireu quins correus electrònics es mostren.
  4. A la part inferior de la finestra de cerca, feu clic a Crea un filtre.
  5. Trieu les opcions que vulgueu per al filtre.
  6. Feu clic a Crea un filtre.

Nota: si creeu un filtre per reenviar missatges, només afectarà els missatges nous. A més, quan algú respongui a un missatge que hàgiu filtrat, la resposta només es filtrarà si compleix els mateixos criteris de cerca.

Utilitzar un missatge concret per crear un filtre

1. Obriu Gmail.
  2. Marqueu la casella de selecció del missatge electrònic que vulgueu.
  3. Feu clic a Més Més.
  4. Feu clic a Filtra els missatges com aquest.
  5. Introduïu els criteris del filtre.
  6. Feu clic a Crea un filtre.

Editar o suprimir filtres

1. Obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a Filtres i adreces bloquejades.
  4. Localitzeu el filtre que voleu canviar.
  5. Feu clic a Edita o a Suprimeix. Quan acabeu d'editar el filtre, feu clic a Continua.
  6. Feu clic a Actualitza el filtre o a D'acord.

Exportar o importar filtres

Si teniu una còpia de seguretat dels filtres, podeu importar-los a Gmail. També podeu exportar els filtres.

1. Obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a Filtres i adreces bloquejades.
  4. Marqueu la casella del filtre corresponent.
Importar un filtre

1. A la part inferior de la pàgina, feu clic a Importa filtres
  2. Trieu el fitxer que inclou el filtre que voleu importar.
  3. Feu clic a Obre el fitxer.
  4. Feu clic a Crea els filtres
Exportar un filtre

1. A la part inferior de la pàgina, feu clic a Exporta
  2. Es crearà un fitxer .xml que podreu modificar en un editor de text, si voleu.