Arkivera eller ignorera Gmail-meddelanden

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Om du vill rensa inkorgen utan att ta bort dina Gmail-meddelanden kan du arkivera eller ignorera meddelandena.

Läs mer om hur du arkiverar och stänger av ljudet

I avsnittet All e-post visas meddelanden som du arkiverar eller ignorerar.

• Arkivera
    • Meddelandet visas igen i inkorgen när någon svarar på det.
  • Ignorera
    • Meddelandet markeras som Ignorerat.
    • Nya meddelanden i tråden hoppar över inkorgen.
    • Meddelandet visas fortfarande i inkorgen om
      • Meddelandet skickas till dig och ingen annan.
      • Meddelandet skickas till en Google-grupp där du är medlem.
      • någon lägger till dig i fälten Till eller Kopia i meddelandet.

Arkivera ett e-postmeddelande

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på avsändarens profilbild till vänster om meddelandet.
  3. Tryck på Arkivera högst upp.

Tips! Om du vill arkivera flera meddelanden trycker du länge på varje meddelande som du vill arkivera och trycker sedan på Arkivera .

Lägga till Arkivera som en svepåtgärd

Om du snabbt vill arkivera meddelanden i inkorgen genom att svepa åt vänster eller höger kan du lägga till Arkivera som en svepåtgärd.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på Allmänna inställningar följt av Svepåtgärder för e-post.
  4. Tryck på Ändra vid Högersvep eller Vänstersvep.
  5. Tryck på Arkiv.

Sök efter arkiverade meddelanden

Obs! När du söker i Gmail innehåller resultaten arkiverade meddelanden. Läs mer om sökfunktionen i Gmail.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av All e-post.

Flytta arkiverade meddelanden till inkorgen

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av All e-post.
  3. Tryck på avsändarens profilbild till vänster om det arkiverade meddelandet.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Flytta till inkorgen.

Stäng av ljudet från meddelanden

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna ett meddelande.
    • Om du inte vill stänga inkorgen trycker du på avsändarens profilbild.
  3. längst upp till höger. Mer följt av Ignorera uppe till höger.

Tips! Hitta alla meddelanden med etiketten Ignorerat högst upp i Gmails sökruta genom att skriva is:muted.