Gmail-berichten archiveren of negeren

Als je je inbox wilt opruimen zonder je e-mails te verwijderen, kun je ze archiveren of negeren. Je e-mails worden verplaatst naar het label 'Alle berichten'.

• Wanneer je een bericht archiveert: Het bericht wordt teruggezet in je inbox wanneer iemand erop reageert.
  • Wanneer je een bericht negeert: Reacties komen niet in je inbox terecht. Je kunt het gesprek zoeken als je het wilt terugvinden.

Je instellingen voor archiveren of verwijderen kiezen

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemene instellingen en dan Standaardactie voor Gmail
  4. Tik op Archiveren of Verwijderen. Verwijderde berichten worden na 30 dagen definitief verwijderd uit de prullenbak.
  5. Scrol omlaag naar het gedeelte Actiebevestigingen en kies of je een bevestiging wilt ontvangen voordat berichten worden gearchiveerd of verwijderd.

Een bericht archiveren

Als je bij de stappen hierboven Archiveren hebt geselecteerd, kun je op twee manieren je berichten archiveren:

• Tik in een geopend bericht op Archiveren Archiveren.
  • Veeg in je inbox het bericht naar rechts of links.

Tip: Je kunt je Gmail-instellingen wijzigen om snel deze actie uit te voeren door naar links of rechts te vegen op berichten in de berichtenlijst.

Als je meerdere berichten wilt archiveren, selecteer je de berichten en tik je op Archiveren Archiveren.

Opmerking: Zelfs als je er hierboven voor kiest berichten standaard te verwijderen, kun je een bericht archiveren door het te openen en op Archiveren Archiveren te tikken.

Berichten zoeken of verplaatsen die je hebt gearchiveerd

Gearchiveerde berichten zoeken

Wanneer je zoekt in Gmail, bevatten de zoekresultaten berichten die zijn gearchiveerd.

Meer informatie over zoeken in Gmail.

Het label 'Alle berichten' openen

Het label 'Alle berichten' wordt aan elk bericht toegevoegd. Als een bericht is gearchiveerd, kun je het vinden door het label 'Alle berichten' te openen.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Alle berichten.
Gearchiveerde berichten terugplaatsen in je inbox
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een e-mail.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  4. Tik op Naar inbox verplaatsen.

Berichten negeren

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open het gesprek. Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Negeren.