Arkivér meddelelser

Ved arkivering fjernes meddelelser fra din indbakke, men de beholdes på din konto, så du altid kan finde dem senere. Arkivering svarer til at flytte meddelelser til et arkivskab, så de er i sikkerhed, i stedet for at smide dem i papirkurven.

Archive button

Hvorfor skal jeg arkivere?

• Hold orden i din indbakke ved at få meddelelser af vejen.
  • Arkiverede meddelelser bliver på din konto, f.eks. hvis du skulle få brug for at finde et telefonnummer i en afsenders signatur, eller hvis du bliver berømt og vil skrive dine erindringer.
  • Når du sletter en meddelelse (i stedet for at arkivere), bliver den automatisk slettet permanent efter ca. 30 dage.

Sådan arkiverer du

Arkivér individuelle meddelelser

1. Åbn Gmail.
  2. Åbn meddelelsen (eller markér afkrydsningsfeltet ved siden af den).
  3. Klik på knappen Arkivér.
    Gmail Archive icon

Arkivér mange eller alle meddelelser på én gang

1. Åbn Gmail.
  2. Find en gruppe meddelelser, du vil arkivere, f.eks. alle meddelelser, der matcher dine søgekriterier eller alle meddelelser med en etiket.
  3. Vælg meddelelserne ved at markere afkrydsningsfeltet på værktøjslinjen over meddelelserne. Så markeres alle meddelelser, der aktuelt vises på siden.

4. Umiddelbart over dine meddelelser bør du få vist en sætning, der ser nogenlunde sådan ud:

"Alle 20 samtaler på denne side er markeret. Markér alle samtaler, som matcher denne søgning".

Select all messages link

Brug linket "Vælg alle samtaler" til at vælge de øvrige samtaler, hvis du vil arkivere alle meddelelserne på samme tid i stedet for én side ad gangen.

5. Klik på knappen Arkivér.
    Gmail Archive icon

Find arkiverede meddelelser

Du kan finde alle dine arkiverede meddelelser ved at søge eller ved at bruge visningen Alle e-mails. Når nogen svarer på en meddelelse, du har arkiveret, vises samtalen med den pågældende meddelelse igen i din indbakke.

Søgning

Den nemmeste måde at finde arkiverede meddelelser på er ved at søge. Hvis du har problemer med at finde det resultat, du gerne vil have, kan du forbedre søgningen ved at klikke på den lille pil i søgefeltet og indtaste dine kriterier i de relevante felter. Få flere oplysninger om Gmail-søgning.

Gmail Search Box

Se under etiketter eller Alle e-mails

Hvis du har brugt en tilpasset etiket til en meddelelse, skal du klikke på din etiket i venstre side af Gmail og lede efter din meddelelse dér. Du kan finde alle meddelelser, du har arkiveret, i Alle e-mails, så hvis du ikke finder din meddelelse i en søgning eller under en tilpasset etiket, kan du følge denne vejledning:

1. Åbn Gmail.
  2. Hold markøren over din etiketliste i venstre side af Gmail (under knappen Skriv).
  3. Klik på Flere  nederst på din etiketliste (du skal muligvis rulle nedad).
    More link

4. Vælg Alle e-mails.
    All Mail label

Hvis du ikke kan se Alle e-mails under Flere , kan du lede efter Alle e-mails mod toppen af din etiketliste.
  5. Se siderne med meddelelser igennem.

Flyt arkiverede meddelelser tilbage til indbakken

1. Find meddelelsen (se ovenfor).
  2. Åbn meddelelsen (eller markér afkrydsningsfeltet ved siden af den).
  3. Klik på knappen Flyt til Indbakke på værktøjslinjen.

Tip! Arkivering kan ske automatisk på to måder

Filtre: Du kan definere dine egne filtre, så bestemte typer meddelelser arkiveres automatisk. Få flere oplysninger om filtre.

Send og arkivér: Hvis du ofte besvarer en meddelelse for så at arkivere samtalen umiddelbart efter, kan du spare tid med denne funktion.

Klik her for at se, hvordan du aktiverer "Send og arkivér"
  1. Åbn Gmail.
  2. Klik på tandhjulet øverst til højre.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Under fanen Generelt skal du rulle ned for at finde afsnittet "Send og arkivér".
  5. Vælg Vis knappen "Send og arkivér" i besvarelsen.
  6. Klik på Gem ændringer nederst på siden.

Når du har aktiveret denne indstilling, har du to muligheder, når du besvarer en meddelelse:

• Klik på Send og arkivér for at sende svaret og arkivere den tidligere meddelelse ad én omgang.
  • Klik på Send for at sende svaret men beholde den oprindelige meddelelse i indbakken.

Få flere oplysninger