Je wachtwoord wijzigen

Wachtwoord vergeten? Ga naar onze pagina voor wachtwoordondersteuning.

We raden je sterk aan om een uniek wachtwoord te kiezen, dat je niet voor andere websites gebruikt, om je account veilig te houden. Onthoud dat als je je wachtwoord wijzigt voor Gmail, je ook je wachtwoord wijzigt voor andere Google-producten die je gebruikt, zoals YouTube, Google Play of Google Drive.

Je wachtwoord wijzigen op een telefoon of tablet

1. Ga naar accounts.google.com/EditPasswd.
  2. Geef je huidige wachtwoord en je nieuwe wachtwoord op. We raden je sterk aan om een uniek wachtwoord te kiezen, dat je niet voor andere websites gebruikt. Hieronder staan meer tips voor wachtwoorden.
  3. Raak Wachtwoord wijzigen aan.
Je wachtwoord wijzigen

Je wachtwoord wijzigen op een computer

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik bovenin op het tabblad Accounts.
  5. Klik op Wachtwoord wijzigen in het gedeelte 'Accountinstellingen wijzigen'.
  6. Geef je huidige wachtwoord en je nieuwe wachtwoord op. We raden je sterk aan om een uniek wachtwoord te kiezen, dat je niet voor andere websites gebruikt. Hieronder staan meer tips voor wachtwoorden.
  7. Klik op Wachtwoord wijzigen.

Een slim wachtwoord kiezen

• Gebruik unieke wachtwoorden voor je accounts, met name voor belangrijke accounts zoals je e-mailaccount en je account voor online bankieren. Als je hetzelfde wachtwoord kiest voor al je online accounts, is het alsof je dezelfde sleutel gebruikt om je huis, je auto en je kantoor op slot te maken. Als een crimineel toegang heeft tot één van die zaken, heeft hij dat ook tot de rest.
  • Gebruik een lang wachtwoord. Hoe langer je wachtwoord, hoe moeilijker dit te raden is.
  • Gebruik een wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen.
  • Gebruik een uitdrukking die u als enige kent. Bijvoorbeeld 'Mijn vrienden Tom en Jasmine sturen me een keer per dag een grappige e-mail'. Gebruik dan nummers en letters om hier een wachtwoord van te maken. 'MvT&Jsm1xpdege' is een wachtwoord met veel variatie.

Meer informatie over het maken van sterke wachtwoorden.

Meer tips voor het veilig houden van je Gmail

Deze checklist kan helpen ongeoorloofde toegang tot je Gmail te voorkomen. Er staan ook tips in over wat je kunt doen als iemand inbreekt bij je Gmail-account.