Ändra inställningarna för Gmail

Du kan

• Lägg till en e-postsignatur
  • Välj vilka e-postmeddelanden du vill få aviseringar om
  • Ändra andra inställningar
Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Öppna sidan Inställningar

1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.

Inställningar som du kan ändra

Obs! Vissa inställningar i Gmail kan endast ändras på en dator.

Visa avsändarbilder

När den här inställningen är aktiverad väljer du meddelanden genom att trycka på avsändarens profilbild. När inställningen är inaktiverad visas kryssrutor i stället.

1. Kontrollera att du har laddat ned Gmail-appen.
  2. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  3. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  4. Aktivera Visa avsändarbilder.
Svepningsåtgärder
Du kan välja vad som händer när du sveper åt vänster eller höger på ett meddelande:
  • Arkivera
  • Flytta till papperskorgen
  • Markera som läst/oläst
  • Skjuta upp
  • Flytta till …
  • Inget

Ändra svepåtgärder

Obs! Meddelanden arkiveras vid svepning åt höger eller vänster som standard. Du kan ändra detta med inställningen När meddelanden tas bort vill jag ... i de allmänna inställningarna.
  1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Anpassning av inkorgen följt av Svepåtgärder för e-post under Inkorg.
  4. Tryck på Högersvep eller Vänstersvep.
  5. Välj svepåtgärden som du vill ställa in.

Använda anpassad svepning med ett skärmläsningsprogram

Dina anpassade åtgärder gäller fortfarande när du använder VoiceOver. Du kan välja en åtgärd genom att fokusera på ett meddelande och sedan svepa nedåt.
Obs! VoiceOver-rotorn måste vara inställd på Åtgärder. Läs mer om VoiceOver-rotorn på iPhone, iPad och iPod Touch.
Autosvar

Läs mer om hur du lägger till ett frånvaromeddelande eller autosvar.

Sekretessinställningar

På iPhone eller iPad finns sekretessinställningar som styr hur Gmail kan använda information på enheten, till exempel dina kontakter och bilder.

Så här får du tillgång till enhetens kontakter och foton när du använder Gmail:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Sekretess.
  3. Tryck på Kontakter eller Foton.
  4. Aktivera Gmail.

Du kan återkalla eller ändra inställningarna i appen Inställningar när och hur ofta du vill.

Gmail vill få tillgång till …

Det här meddelandet visas när du för första gången lägger till enhetens kontakter och foton i ett e-postmeddelande.

Om du trycker på OK tillåter du att Gmail

• autoslutför enhetens kontakter när du skriver meddelanden
  • endast får åtkomst till fotobiblioteket när du bifogar foton i meddelanden.
Dölj navigering längst ned på skärmen

När den här inställningen är aktiverad döljs det nedre navigeringsfältet när du rullar. När inställningen är inaktiverad finns det nedre navigeringsfältet på skärmen när du bläddrar.