Ändra inställningarna för Gmail

Du kan

• Lägg till en e-postsignatur
  • Välj vilka e-postmeddelanden du vill få aviseringar om
  • Ändra andra inställningar
Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Öppna sidan Inställningar

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Allmänna inställningar eller på kontot som du vill ändra.

Inställningar som du kan ändra

Obs! Vissa inställningar i Gmail kan endast ändras på en dator.

Allmänna inställningar

Alla inställningar som du ändrar här gäller för alla Google-konton som du har lagt till i Gmail-appen.

• Standardåtgärd för aviseringar: Gör Radera eller Arkivera till den standardåtgärd som visas längst ned i en utökad Gmail-avisering i enhetens meddelandefält.
  • Konversationsfönster: När den här inställningen är aktiverad grupperas alla meddelanden i en e-posttråd.
  • Utför åtgärder genom att dra: När den här inställningen är aktiverad kan du radera ett meddelande i listan genom att svepa det åt vänster eller höger. Du kan ändra vad som ska hända när du sveper åt höger eller vänster i inställningarna. Följande alternativ finns: arkivera, radera, markera som läst/oläst, flytta till en etikett eller skjuta upp meddelanden. Som standard raderar du meddelanden genom att svepa åt vänster eller höger, men du kan välja en annan standardåtgärd.
  • Bild på avsändare: När den här inställningen är aktiverad markerar du ett meddelande genom att markera bilden på avsändaren. Tryck sedan länge på meddelandet för att markera det.
  • Standardåtgärd för svar: Välj om du vill skicka svaret till alla i konversationen eller bara till den senaste avsändaren.
  • Autoanpassa meddelanden: När den här inställningen är aktiverad ändras storleken på meddelandena så att de blir enklare att läsa.
  • Vidarebefordra automatiskt: När du är klar med ett e-postmeddelande väljer du att flytta det till äldre meddelanden, nyare meddelanden eller konversationslistan.
  • Öppna webblänkar i Gmail: När den här inställningen är aktiverad öppnas länkar i Gmail-appen så att det går snabbare att surfa.
  • Åtgärdsbekräftelser: Bli ombedd att bekräfta före vissa åtgärder. Du kan bli ombedd att bekräfta innan meddelanden raderas, arkiveras eller skickas.
Inställningar i Gmail-kontot

Om du har flera konton gäller inställningarna som du ändrar här endast för det valda kontot.

• Inkorgstyp: Välj Standardinkorg eller Prioriterad inkorg.
  • Inkorgskategorier: Välj kategorier.
  • Aviseringar: Välj aviseringsinställningar.
  • Ljud och vibration för inkorgen: Välj ljud- och vibrationsinställningar.
  • Signatur: Skapa en Gmail-signatur.
  • Autosvar: Skapa ett frånvaromeddelande.
  • Smartsvar: När den här inställningen är aktiverad kan föreslagna svar visas längst ned i e-postmeddelanden.
  • Synkronisera Gmail: När den här inställningen är aktiverad får du aviseringar och nya e-postmeddelanden automatiskt. Om du vill uppdatera måste du dra uppifrån och ned i inkorgen.
  • Antal dagar att synkronisera e-post: Välj hur många dagar e-posten ska synkroniseras och lagras automatiskt på enheten. Meddelanden som inte är synkroniserade kommer inte att vara tillgängliga offline.
  • Hantera etiketter: Välj aviserings- och synkroniseringsinställningar för olika etiketter.
  • Ladda ned bilagor: När den här inställningen är aktiverad hämtas bilagor automatiskt om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Om inställningen är inaktiverad kan du fortfarande hämta bilagor manuellt.
  • Bilder: När den här inställningen är aktiverad visas bilder inuti meddelandena.
  • Dölj navigeringen längst ned vid rullning: När den här inställningen är aktiverad döljs det nedre navigeringsfältet när du rullar. När inställningen är inaktiverad finns det nedre navigeringsfältet på skärmen när du bläddrar.
POP- och IMAP-inställningar för adresser som inte är Gmail-adresser

Detta är några inställningar som du kan ändra om du vidarebefordrar en adress som inte är en Gmail-adress till Gmail med POP eller IMAP.

• Kontonamn: Lägg till ett namn i kontot som inte är ett Gmail-konto.
  • Ditt namn: Ändra namnet som visas när du skickar e-post till andra.
  • Synkroniseringsfrekvens: Välj hur appen kontrollerar om det finns ny e-post. Om du väljer Aldrig måste du dra uppifrån och ned i inkorgen för att visa nya meddelanden.
  • Serverinställningar: Välj hur Gmail-appen ansluter till leverantörens servrar, till exempel servernamnet, portar och säkerhetstypen. Du kan även välja om du vill att meddelanden ska raderas från kontot när du tar bort meddelanden i Gmail-appen. Om du ändrar lösenordet för den andra leverantören kan du även redigera det här.