Je Gmail-instellingen wijzigen

Je kunt:

• Een e-mailhandtekening toevoegen
  • Selecteren voor welke e-mails je een melding krijgt
  • Andere instellingen wijzigen
Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

De pagina Instellingen openen

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen .

Instellingen die je kunt wijzigen

Opmerking: Sommige Gmail-instellingen kunnen alleen via een computer worden gewijzigd.

Afbeeldingen van afzenders tonen

Als deze instelling aanstaat, selecteer je berichten door op de profielafbeelding van de afzender te tikken. Als deze instelling uitstaat, zie je selectievakjes.

1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  3. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  4. Zet Afbeeldingen van afzenders weergeven aan.
Swipe-acties
Je kunt kiezen wat er gebeurt als je een bericht naar links of rechts swipet:
  • Archiveren
  • Prullenbak
  • Markeren als gelezen/ongelezen
  • Snoozen
  • Verplaatsen naar...
  • Geen

Je veegacties wijzigen

Opmerking: Een bericht wordt standaard gearchiveerd als je naar links of rechts swipet, tenzij je 'Als ik berichten verwijder, wil ik ze het liefst...' hebt gewijzigd in de algemene instellingen.
  1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen .
  3. Tik onder Inbox op Inbox-aanpassingen en dan Swipe-acties voor e-mail.
  4. Tik op Naar rechts swipen of Naar links swipen.
  5. Selecteer de swipe-actie die je wilt instellen.

Custom swipen met een schermlezer

Je custom acties zijn nog steeds van toepassing wanneer je VoiceOver gebruikt. Als je een actie wilt kiezen, zet je de focus op het gewenste bericht en swipe je omlaag.
Opmerking: De VoiceOver-rotor moet zijn ingesteld op Acties. Bekijk meer informatie over de VoiceOver-rotor op iPhone, iPad en iPod touch.
Meldingen

Meer informatie over instellingen voor meldingen.

Labels

Meer informatie over hoe je je inbox indeelt met labels.

Smart Reply

Meer informatie over voorgestelde antwoorden.

Privacyinstellingen

Je iPhone of iPad bevat privacyinstellingen waarmee je kunt aangeven hoe Gmail de informatie op je apparaat (zoals contacten en foto's) kan gebruiken.

Als je toegang wilt tot de contacten of foto's op je apparaat terwijl je Gmail gebruikt, voer je de volgende stappen uit:

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Privacy.
  3. Tik op Contacten of Foto's.
  4. Schakel Gmail in.

Je kunt deze rechten altijd intrekken of wijzigen door naar de app Instellingen van je apparaat te gaan.

'Gmail wil toegang krijgen…'

Wanneer je voor het eerst contacten of foto's van je apparaat toevoegt aan een bericht, wordt deze melding weergegeven.

Als je op OK tikt, geef je Gmail toestemming voor het volgende:

• Contacten van je apparaat automatisch aanvullen wanneer je berichten schrijft
  • Je fotobibliotheek openen als je foto's toevoegt aan je berichten
Navigatie onderaan verbergen

Als deze instelling aanstaat, wordt de onderste navigatiebalk verborgen als je scrollt. Als de instelling uitstaat, blijft de navigatiebalk onderaan het scherm staan terwijl je scrollt.