Gmail-asetusten muokkaaminen

Voit

• lisätä sähköpostin allekirjoituksen
  • valita, millaisista viesteistä saat ilmoituksen
  • muuttaa muita asetuksia.
Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Asetussivulle siirtyminen

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Napauta Yleiset asetukset tai tiliä, johon haluat tehdä muutoksia.

Muutettavat asetukset

Huom. Joitakin Gmail-asetuksia voi muuttaa vain tietokoneversiosta.

Yleisasetukset

Kaikki tässä tekemäsi muutokset koskevat kaikkia Gmail-sovellukseen lisäämiäsi Google-tilejä.

• Ilmoituksen oletustoiminto: Tee poistamisesta tai arkistoimisesta oletustoiminto, joka näkyy laitteesi ilmoituspalkissa laajennetun Gmail-ilmoituksen alareunassa.
  • Keskustelunäkymä: Kun tämä asetus on käytössä, sähköpostiketjun kaikki viestit ryhmitellään yhteen.
  • Pyyhkäisytoiminnot: Kun tämä asetus on käytössä, voit poistaa viestin pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle viestiluettelosta. Yleisistä asetuksista voit muuttaa oikealle tai vasemmalle pyyhkäisyn yhdeksi seuraavista toiminnoista: arkistoi, poista, merkitse luetuksi/lukemattomaksi, siirrä tunnisteeseen tai siirrä myöhemmäksi. Riippuen siitä, minkä asetuksen valitset oletustoiminnoksi, voit poistaa viestejä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
  • Lähettäjän kuva: Kun tämä asetus on käytössä, valitse viesti valitsemalla lähettäjän kuva. Kun tämä asetus ei ole käytössä, valitse viesti koskettamalla sitä pitkään.
  • Oletusarvoinen vastaustoiminto: Valitse, haluatko vastata kaikille keskustelussa oleville vai ainoastaan viimeisimmälle lähettäjälle.
  • Sovita viestit automaattisesti: Kun tämä asetus on käytössä, viestien kokoa muutetaan siten, että ne on helppo lukea.
  • Automaattinen siirtyminen: Kun olet käsitellyt viestin, voi valita siirrytäänkö seuraavaksi vanhempiin viesteihin, uudempiin viesteihin vai keskusteluluetteloon.
  • Avaa verkkolinkit Gmailissa: Kun tämä asetus on käytössä, linkit avautuvat Gmail-sovelluksessa, jotta selailu olisi nopeampaa.
  • Toimintojen vahvistukset: Kysy vahvistusta ennen joidenkin toimintojen suorittamista. Voit pyytää vahvistamaan viestien poistamisen, arkistoimisen tai lähettämisen.
Gmailin tiliasetukset

Jos sinulla on useita tilejä, tässä muokkaamasi asetukset koskevat vain valitsemaasi tiliä.

• Postilaatikon tyyppi: Valitse Oletuspostilaatikko tai Tärkeät postit.
  • Postilaatikon luokat: Valitse luokat.
  • Ilmoitukset: Valitse ilmoitusasetukset.
  • Postilaatikon ääni ja värinä: Valitse ääni‑ ja värinäasetukset.
  • Allekirjoitus: Luo Gmailin allekirjoitus.
  • Lomaviesti: Luo poissaoloviesti.
  • Smart Reply: Kun tämä asetus on käytössä, sähköpostien alareunassa saatetaan näyttää vastausehdotuksia.
  • Gmail-synkronointi: Kun tämä asetus on käytössä, saat ilmoitukset ja uudet sähköpostit automaattisesti. Kun asetus ei ole käytössä, postilaatikko on päivitettävä vetämällä ylhäältä alas.
  • Synkronoitavat päivät: Valitse, monelta päivältä postit synkronoidaan ja tallennetaan laitteelle automaattisesti. Synkronoimattomat viestit eivät ole käytettävissä offline-tilassa.
  • Hallinnoi tunnisteita: Valitse ilmoitus‑ ja synkronointiasetukset tunnistekohtaisesti.
  • Lataa liitetiedostot: Kun tämä asetus on käytössä, liitteet ladataan automaattisesti, kun Wi-Fi-yhteys on muodostettu. Jos asetus ei ole käytössä, voit ladata liitteet käsin.
  • Kuvat: Kun tämä asetus on käytössä, kuvat näkyvät viestiin upotettuna.
  • Piilota alareunan siirtymispalkki vieritettäessä: Kun tämä asetus on käytössä, alareunan siirtymispalkki piilotetaan vieritettäessä. Kun tämä asetus ei ole käytössä, alareunan siirtymispalkki näkyy näytöllä vieritettäessä.
Muiden kuin Gmail-osoitteiden POP‑ ja IMAP-asetukset

Voit muokata alla olevia asetuksia, jos edelleenlähetät muun kuin Gmail-osoitteen postit Gmailiin POP‑ tai IMAP-protokollan kautta.

• Tilin nimi: Anna muulle kuin Gmail-tilille nimi.
  • Oma nimi: Voit muokata nimeä, joka näytetään sähköpostiesi vastaanottajille.
  • Synkronoinnin tiheys: Valitse tapa, jolla sovellus tarkistaa viestit. Jos valitset Ei koskaan, voit tarkistaa postilaatikon uudet viestit vetämällä ylhäältä alas.
  • Palvelinasetukset: Valitse, miten Gmail-sovellus muodostaa yhteyden palveluntarjoajasi palvelimille. Voit määrittää esimerkiksi palvelimen nimen, portit ja suojaustyypin. Voit myös valita, poistetaanko viestit tililtäsi, kun poistat ne Gmail-sovelluksessa. Jos salasanasi palveluntarjoajan palveluun muuttuu, voit vaihtaa sen tässä.