Gmail-asetusten muokkaaminen

Voit

• lisätä sähköpostin allekirjoituksen
  • valita, millaisista viesteistä saat ilmoituksen
  • muuttaa muita asetuksia.
Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Asetussivulle siirtyminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset .

Muutettavat asetukset

Huom. Joitakin Gmail-asetuksia voi muuttaa vain tietokoneversiosta.

Lähettäjän kuvan näyttäminen

Kun tämä asetus on käytössä, voit valita viestit napauttamalla lähettäjän profiilikuvaa. Kun tämä asetus ei ole käytössä, näet valintaruudut.

1. Varmista, että olet ladannut Gmail-sovelluksen.
  2. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  3. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  4. Laita Näytä lähettäjän kuvat ‑asetus päälle.
Pyyhkäisytoiminnot
Voit määrittää, mitä tapahtuu, kun pyyhkäiset viestiä vasemmalle tai oikealle:
  • Arkistoi
  • Siirrä roskakoriin
  • Merkitse luetuksi tai lukemattomaksi
  • Siirrä myöhemmäksi
  • Siirrä kohteeseen…
  • Ei mitään

Pyyhkäisytoimintojen muuttaminen

Huom. Jos et ole muuttanut "Kun poistan viestejä, haluan tehdä seuraavan toiminnon" ‑asetusta yleisissä asetuksissa, viesti arkistoidaan oletusarvoisesti, kun pyyhkäiset sitä vasemmalle tai oikealle.
  1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset .
  3. Valitse Postilaatikko-kohdasta Postilaatikon muokkaukset ja sitten Postin pyyhkäisytoiminnot.
  4. Napauta Pyyhkäisy oikealle tai Pyyhkäisy vasemmalle.
  5. Valitse pyyhkäisytoiminto, jonka haluat määrittää.

Muokatun pyyhkäisyn käyttäminen näytönlukuohjelman kanssa

Voit käyttää muokattuja toimintoja, kun käytät VoiceOveria. Valitse toiminto siirtymällä haluamaasi viestiin ja pyyhkäise alas.
Huom. VoiceOver-roottorin asetuksena on oltava Toiminnot. Lue lisää VoiceOver-roottorista iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.
Yksityisyysasetukset

iPhonen tai iPadin yksityisyysasetuksilla voit hallinnoida sitä, miten Gmail voi käyttää laitteellasi olevia tietoja, kuten yhteystietoja ja kuvia.

Voit halutessasi käyttää laitteesi yhteystietoja tai kuvia Gmailissa seuraavasti:

1. Siirry laitteen Asetukset-sovellukseen.
  2. Napauta Tietosuoja.
  3. Napauta Yhteystiedot tai Kuvat.
  4. Ota Gmail käyttöön.

Voit aina perua asetukset tai muokata niitä palaamalla laitteen Asetukset-sovellukseen.

Gmailin vaatimat käyttöoikeudet

Kun lisäät yhteystietoja tai kuvia laitteeltasi ensimmäisen kerran, näet ilmoituksen.

Valitsemalla OK annat Gmailille oikeuden

• täydentää yhteystiedot laitteeltasi automaattisesti viestin kirjoituksen yhteydessä
  • käyttää valokuvakirjastoasi vain silloin, kun liität kuvia viesteihisi.
Alareunan siirtymispalkin piilottaminen

Kun tämä asetus on käytössä, alareunan siirtymispalkki on piilossa vieritettäessä. Kun tämä asetus ei ole käytössä, alareunan siirtymispalkki näkyy näytöllä vieritettäessä.