Endre Gmail-innstillingene dine

Du kan

• legge til en e-postsignatur
  • velge hvilke e-poster du blir varslet om
  • endre andre innstillinger
Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Gå til innstillingssiden

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre.
  3. Trykk på Generelle innstillinger eller kontoen du vil endre.

Innstillinger du kan endre

Merk: Enkelte Gmail-innstillinger kan bare endres fra datamaskin.

Generelle innstillinger

Når du endrer innstillinger her, endres de for alle Google-kontoene du har lagt til i Gmail-appen.

• Standardhandling for varsler: Gjør Slett eller Arkivér til standardhandlingen som vises nederst i utvidete Gmail-varsler på enhetens varsellinje.
  • Samtalevisning: Når denne innstillingen er på, blir alle e-postene i en samtaletråd gruppert sammen.
  • Sveipehandlinger: Når denne innstillingen er på, kan du sveipe til venstre eller høyre på e-poster i e-postlisten for å slette dem. I de generelle innstillingene kan du endre høyre- eller venstresveip til: arkivér, slett, merk som lest/ulest, flytt til en etikett eller utsett e-poster. Som standard kan du sveipe meldinger til venstre eller høyre for å slette dem, avhengig av hvilken innstilling du velger som standardhandling.
  • Avsenderbilde: Når denne innstillingen er på, trykker du på et avsenderbilde for å velge en e-post. Når denne innstillingen er slått av, må du trykke og holde på en e-post for å velge den.
  • Standardhandling for svar: Velg mellom å svare alle i samtalen eller bare siste avsender.
  • Tilpass meldinger automatisk: Når denne innstillingen er på, endres størrelsen på e-posten for å gjøre den lettere å lese.
  • Automatisk videreføring: Når du er ferdig med en e-post, kan du velge å bli ført til eldre e-poster, nyere e-poster eller til samtalelisten.
  • Åpne nettlinker i Gmail: Når denne innstillingen er på, åpnes linker i Gmail-appen din så du kan surfe raskere.
  • Handlingsbekreftelser: Be om bekreftelse før enkelte handlinger. Du kan be om bekreftelse for sletting, arkivering eller sending av e-poster.
Innstillinger for Gmail-kontoen

Hvis du har flere kontoer, gjelder innstillinger du endrer her, bare for kontoen du har valgt.

• Innbokstype: Velg mellom Standard innboks eller Prioritert innboks.
  • Innbokskategorier: Velg kategoriene dine.
  • Varsler: Velg varselinnstillingene dine.
  • Innboks – lyd og vibrering: Velg innstillingene for lyd og vibrering.
  • Signatur: Lag en Gmail-signatur.
  • Feriesvar: Opprett et automatisk svar når du er borte fra jobb.
  • Smartsvar: Når denne innstillingen er på, kan det hende foreslåtte svar dukker opp nederst i e-poster.
  • Synkroniser Gmail: Når denne innstillingen er på, får du varsler og nye e-poster automatisk. Når denne innstillingen er av, må du dra ned fra toppen av innboksen for å oppdatere.
  • Antall dager e-post skal synkroniseres: Velg hvor mange dager med e-post du vil synkronisere automatisk og lagre på enheten din. E-poster som ikke er synkronisert, blir ikke tilgjengelige uten nett.
  • Administrer etiketter: Velg varslings- og synkroniseringsinnstillinger for ulike etiketter.
  • Last ned vedlegg: Når denne innstillingen er på, lastes vedlegg ned automatisk når du er tilkoblet Wi-Fi. Hvis denne innstillingen er av, kan du fortsatt laste ned vedlegg manuelt.
  • Bilder: Når denne innstillingen er på, vises bildene i e-postene dine.
  • Skjul den nederste navigeringen ved rulling: Når denne innstillingen er på, skjules den nederste navigasjonsraden når du ruller. Når innstillingen er slått av, beholdes den nederste navigasjonsraden på skjermen mens du ruller.
POP- og IMAP-innstillinger for andre e-postleverandører enn Gmail

Her er noen innstillinger du kan endre hvis du videresender fra en annen e-postleverandør til Gmail via POP eller IMAP.

• Kontonavn: Legg til et navn på den kontoen som ikke er Gmail.
  • Navnet ditt: Endre navnet som vises når du sender e-post til andre.
  • Synkroniseringsfrekvens: Velg hvordan appen skal se etter ny e-post. Hvis du velger Aldri, må du dra ned fra toppen av innboksen for å se nye e-poster.
  • Innstillinger for tjener: Velg hvordan Gmail-appen kobler til leverandørens tjenere, for eksempel tjenernavn, porter og sikkerhetstype. Du kan også velge om du vil at e-poster skal slettes fra kontoen din når du sletter e-poster i Gmail-appen. Hvis passordet for den andre leverandøren din endres, kan du endre det her.