Ryd plads i Google Drev, og få mere lagerplads

Din lagerplads deles mellem Google Drev, Gmail og Google Fotos. Hvis du vil se, hvor meget plads du har tilbage, kan du gå til google.com/settings/storage på en computer.

Hvad bruger min lagerplads?

Disse elementer optager plads

Fjern skjulte data fra apps i Google Drev

1. Gå til drive.google.com.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Administrer apps i venstre side.
  4. Hvis der er skjulte data, kan du se, hvor mange der er, under appbeskrivelsen.
  5. Hvis du vil slette disse data, skal du klikke på Valgmuligheder og dernæst Slet skjulte appdata.
Disse elementer optager ikke plads
  • Google Drev:
    • Google Docs, Sheets, Slides, Analyse, Sites samt filer i "Delt med mig".
    • Filer optager kun plads i ejerens Google Drev.
  • Google Fotos: Fotos og videoer, der er gemt i størrelsen "Høj kvalitet". Se, hvordan du bruger størrelsen "Høj kvalitet".
Forskelle på lagerplads i Google Drev

Når du bruger Google Drev til din computer, kan du se, at elementer ikke fylder det samme som på drive.google.com.

• Elementer i din papirkurv optager plads i Google Drev, men synkroniseres ikke til din computer.
  • Delte elementer optager plads på din computer, men ikke i Google Drev.
  • Elementer, der er i flere mapper, synkroniseres med alle mapper på din computer, hvilket optager mere plads.
  • Hvis du kun synkroniserer nogle mapper til din computer, er lagerpladsen på din computer mindre end det, der vises i Google Drev.
  • Din computer viser muligvis en lidt anden filstørrelse end drive.google.com på grund af Mac- eller pc-krav.
Hvad hvis jeg løber tør for plads?

Alle dine filer forbliver sikre, men du kan ikke gemme nyt indhold. Eksempel:

• Google Drev: Du kan ikke synkronisere eller uploade nye filer. Der synkroniseres ikke længere mellem Google Drev-mappen på din computer og Mit Drev. Du kan stadig oprette Google-dokumenter, da de ikke optager lagerplads
  • Google Fotos: Hvis du gemmer billeder i original kvalitet, og du løber tør for lagerplads, bliver du spurgt, om du vil købe mere lagerplads, sikkerhedskopiere i høj kvalitet (lavere opløsning) eller slå sikkerhedskopiering fra
  • Gmail: Meddelelser, som folk sender til dig, sendes retur til dem

Få mere lagerplads

Hvis du vil have mere plads, anbefaler vi, at du sletter store elementer eller køber mere lagerplads.

MULIGHED 1: Frigør plads

Ryd plads i Google Drev, Gmail og Google Fotos, så du kan få plads til nye elementer. Her er nogle måder at gøre det på:

Google Drev

Ryd plads i Google Drev ved at slette store filer, du ikke har brug for. Sådan sorterer du dine filer efter filstørrelse:

1. Brug en computer, hvis du vil se dine filer rangeret efter størrelsesorden.
  2. Flyt filer, du ikke vil gemme, til papirkurven, og slet dem derefter permanent. Få oplysninger om, hvordan du sletter filer.
  3. Inden for 24 timer bliver pladsen fra de slettede elementer tilgængelig på din Google Drev-konto.
Gmail

Slet store mails permanent

1. Skriv "has:attachment larger:10M" i søgefeltet, og klik derefter på Søg SearchBemærk! Udskift "10" med et højere tal for at slette større filer.
  2. Vælg de mails, du ikke har brug for, og klik derefter på Slet Delete.
  3. Til venstre på siden skal du klikke på Mere og derefter Papirkurv.
  4. Klik på Tøm papirkurven nu øverst.

Slet mails permanent i Spam

1. Klik på Spam til venstre. Klik på Flere, hvis du ikke kan se Spam.
  2. Klik på Slet alle spammeddelelser nu øverst. Du kan også vælge bestemte mails og derefter klikke på Slet for evigt.
Google Fotos

Gem billeder og videoer i høj kvalitet

Frigør plads ved at ændre dine billeder og videoer fra størrelsen "Original" til "Høj kvalitet", som ikke optager lagerplads.

1. Gå til photos.google.com/settings på en computer.
  2. Klik på Frigør lagerplads. Dette ændrer ikke kvaliteten af dine fremtidige uploads.

Slet uønskede billeder og videoer permanent

1. Gå til photos.google.com på din computer.
  2. Placer markøren over elementer, du vil flytte til papirkurven. Klik på Vælg Vælg øverst til venstre. Du kan også vælge flere elementer.
  3. Klik på Slet Slet øverst til højre.
  4. Du kan slette billeder og videoer permanent ved at klikke på menuen Menu og så Papirkurv og så vælg billedet eller videoen og så Slet Slet

MULIGHED 2: Køb mere plads

Få flere oplysninger om, hvordan du køber et lagerabonnement.