Gestionar fitxers de l'emmagatzematge de Google Drive

Important: a partir del 13 d'octubre de 2020, els fitxers de Google Drive se suprimiran definitivament de manera automàtica després que hagin estat a la paperera durant 30 dies consecutius.Obteniu més informació.
Voleu treure més profit de Google Drive per a la feina o per al vostre centre educatiu? Registreu-vos per obtenir una prova gratuïta de G Suite.

L'espai d'emmagatzematge es comparteix entre Google Drive, Gmail i Google Fotos.

Per veure quant espai us queda, aneu a google.com/settings/storage a l'ordinador.

Important: quan el compte arribi al límit d'emmagatzematge, no podreu enviar ni rebre correus electrònics.

Alliberar espai

Allibereu espai a Google Drive, a Gmail i a Google Fotos per fer espai als elements nous.

Suprimir fitxers per mida a Google Drive
  1. Utilitzeu un ordinador per veure una llista dels fitxers ordenats de més gran a més petit.
  2. Moveu els fitxers que no vulgueu a la paperera i, tot seguit, suprimiu-los permanentment.

Consell: en un termini de 24 hores, els elements suprimits es mostraran a l'espai disponible del vostre compte de Google Drive.

Gmail

Suprimir permanentment els correus electrònics grans

1. Introduïu has:attachment larger:10M al quadre de cerca.

2. Feu clic a Cerca Cerca
    Nota: per suprimir fitxers més grans, substituïu "10" per una xifra superior.

3. Seleccioneu els correus electrònics que no necessiteu i, a continuació, feu clic a Suprimeix Suprimeix.
  4. Al costat esquerre de la pàgina, feu clic a Menú Menú i després Paperera.
  5. A la part superior, feu clic a Buida la paperera ara.

Suprimir permanentment els correus electrònics de la carpeta Correu brossa

1. A l'esquerra, feu clic a Correu brossa. Si no veieu la carpeta, feu clic a Més.
  2. A la part superior, feu clic a Suprimeix tots els correus brossa ara, o bé seleccioneu alguns correus electrònics i, a continuació, feu clic a Suprimeix definitivament.

Obteniu informació sobre els operadors de cerca de Gmail per conèixer altres maneres de cercar correus electrònics.

Google Fotos

Emmagatzemar fotos i vídeos amb "Alta qualitat"

Canvieu la mida de les fotos i els vídeos de "Qualitat original" a "Alta qualitat", que no ocupa espai d'emmagatzematge.

1. Aneu a photos.google.com/settings a l'ordinador.
  2. Feu clic a Recupera espai d'emmagatzematge. La qualitat del contingut que pengeu en el futur no canviarà.

Moure fotos i vídeos a la paperera

1. Aneu a photos.google.com a l'ordinador.
  2. Col·loqueu el cursor a sobre d'un element que vulgueu moure a la paperera.
  3. A la part superior esquerra, feu clic a Selecciona Selecciona.
  4. A la part superior dreta, feu clic a Suprimeix Suprimeix i després Mou a la paperera.

Suprimir els fitxers que no necessiteu

Per suprimir un o diversos fitxers que ocupen espai d'emmagatzematge, utilitzeu el gestor d'emmagatzematge de Google One. Obteniu informació sobre com podeu recuperar un fitxer suprimit si en suprimiu un per error.

Què ocupa espai d'emmagatzematge

Elements que ocupen espai

Suprimir les dades amagades de les aplicacions a Google Drive

1. Aneu a drive.google.com a l'ordinador.
  2. Feu clic a Configuració Configuració i després Configuració.
  3. A l'esquerra, feu clic a Gestiona les aplicacions.
  4. Si hi ha dades amagades, en trobareu la quantitat a sota de la descripció de l'aplicació.
  5. Per suprimir aquestes dades, feu clic a Opcions i després Suprimeix les dades d'aplicacions amagades.
Elements que no ocupen espai
  • Google Drive: Sites, Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Formularis de Google i els fitxers inclosos a "Compartit amb mi". Aquests fitxers només ocupen espai de l'emmagatzematge de Google Drive del propietari.
  • Google Fotos: fotos i vídeos emmagatzemats en "Alta qualitat".
Diferències d'emmagatzematge a Google Drive

Els elements que hi ha a Google Drive per a l'ordinador ocupen una quantitat d'espai diferent que els mateixos elements a drive.google.com.

• Els elements de la paperera ocupen espai a Google Drive, però no se sincronitzen amb l'ordinador.
  • Els elements compartits ocupen espai a l'ordinador, però no a Google Drive.
  • Els elements inclosos en diverses carpetes se sincronitzen amb totes les carpetes de l'ordinador, de manera que ocupen més espai.
  • Si només sincronitzeu algunes carpetes amb l'ordinador, l'espai d'emmagatzematge que ocupen a l'ordinador és inferior del que es mostra a Google Drive.
  • És possible que l'ordinador mostri una mida de fitxer una mica diferent de drive.google.com a causa dels requisits de Mac o PC.
Si us quedeu sense espai

Si arribeu al límit d'emmagatzematge o canvieu el compte a un pla inferior i els fitxers superen l'espai d'emmagatzematge, veureu algunes restriccions. Els fitxers actuals es conservaran, però no podreu afegir-ne de nous. Per exemple:

• Gmail: no podreu enviar ni rebre missatges.
  • Google Drive: no podreu sincronitzar ni penjar fitxers nous. S'aturarà la sincronització entre la carpeta de Google Drive de l'ordinador i La meva unitat. Podreu continuar creant documents de Google, ja que no ocupen espai d'emmagatzematge.
  • Google Fotos: no podreu penjar fotos amb la qualitat original. Si voleu afegir més fotos, podeu penjar-les o crear-ne còpies de seguretat en alta qualitat (una resolució més baixa), o bé desactivar les còpies de seguretat.