Gestionar fitxers a l'emmagatzematge de Google Drive

Important: a partir del 13 d'octubre de 2020, els fitxers de Google Drive se suprimiran definitivament de manera automàtica després que hagin estat a la paperera durant 30 dies consecutius.Obteniu més informació.

L'espai d'emmagatzematge es comparteix entre Google Drive, Gmail i Google Fotos

Per veure quant espai us queda, aneu a google.com/settings/storage a l'ordinador.

Important: quan el compte arribi al límit d'emmagatzematge, no podreu enviar ni rebre correus electrònics.

Alliberar espai

Allibereu espai a Google Drive, a Gmail i a Google Fotos per fer espai als elements nous.

Allibera espai d'emmagatzematge

Suprimir fitxers per mida a Google Drive
  1. Utilitzeu un ordinador per veure una llista dels fitxers ordenats de més gran a més petit.
  2. Moveu els fitxers que no vulgueu a la paperera i, tot seguit, suprimiu-los permanentment.

Consell: en un termini de 24 hores, els elements suprimits es mostraran a l'espai disponible del vostre compte de Google Drive.

Gmail

Suprimir permanentment els correus electrònics grans

1. Introdueix has:attachment larger:10M al quadre de cerca.

2. Fes clic a Cerca Cerca.
    Nota: per suprimir fitxers més grans, substitueix "10" per una xifra superior.

3. Selecciona els correus electrònics que no necessitis i, tot seguit, fes clic a Suprimeix Suprimeix.
  4. Al costat esquerre de la pàgina, fes clic a Menú Menúi, a continuació, Paperera.
  5. A la part superior, fes clic a Buida la paperera ara.

Suprimir permanentment els correus electrònics de la carpeta Correu brossa

1. A l'esquerra, fes clic a Correu brossa. Si no veieu la carpeta, feu clic a Més.
  2. A la part superior, feu clic a Suprimeix tots els missatges de correu brossa ara, o bé selecciona alguns correus electrònics i, a continuació, fes clic a Suprimeix definitivament.

Per consultar altres maneres de cercar correus electrònics, obtén informació sobre els operadors de cerca de Gmail.

Google Fotos

Moure fotos i vídeos a la paperera

1. Aneu a photos.google.com a l'ordinador.
  2. Col·loqueu el cursor a sobre d'un element que vulgueu moure a la paperera.
  3. A la part superior esquerra, feu clic a Selecciona Selecciona.
  4. A la part superior dreta, feu clic a Suprimeix Suprimeix i, a continuació, Mou a la paperera.

Suprimir els fitxers que no necessites

Per suprimir un o diversos fitxers que ocupen espai d'emmagatzematge, utilitzeu el gestor d'emmagatzematge de Google One. Obteniu informació sobre com podeu alliberar espai d'emmagatzematge de Google.

Si suprimeixes un fitxer sense voler, obtén informació sobre com pots recuperar un fitxer suprimit.

Què ocupa espai d'emmagatzematge

Elements que ocupen espai

Google Drive

• La majoria dels fitxers de La meva unitat. Per exemple:
    • PDF
    • Imatges
    • Vídeos
  • Elements de la paperera. Obtén informació sobre com pots buidar la paperera.
  • Des de l'1 de juny de 2021, els fitxers de Jamboard i els de Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Dibuixos o Formularis de Google que hagis creat recentment ocupen espai de l'emmagatzematge. Els fitxers que ja existeixin no ocuparan espai d'emmagatzematge tret que es modifiquin a partir de l'1 de juny.
    Important: en el cas de les edicions de Google Workspace i G Suite, aquest canvi entrarà en vigor l'1 de febrer de 2022.

Gmail

• Els missatges i els fitxers adjunts, com ara els elements de les carpetes Correu brossa i Paperera.

Google Fotos

• Les fotos i els vídeos dels quals s'hagi creat una còpia de seguretat en qualitat original.
  • Les fotos i els vídeos dels quals hagis creat una còpia de seguretat en alta qualitat (ara anomenada "estalvi d'emmagatzematge") o en qualitat exprés després de l'1 de juny de 2021. Les fotos i els vídeos dels quals hagis creat una còpia de seguretat en alta qualitat o en qualitat exprés abans de l'1 de juny de 2021 no ocupen espai d'emmagatzematge del Compte de Google. Obtén més informació sobre les opcions de còpia de seguretat de Fotos.

Suprimir les dades amagades de les aplicacions a Google Drive

1. Aneu a drive.google.com a l'ordinador.
  2. Feu clic a Configuració Configuració i després Configuració.
  3. A l'esquerra, feu clic a Gestiona les aplicacions.
  4. Si hi ha dades amagades, en trobareu la quantitat a sota de la descripció de l'aplicació.
  5. Per suprimir aquestes dades, feu clic a Opcions i després Suprimeix les dades d'aplicacions amagades.
Elements que no ocupen espai

Google Drive

• Els fitxers que hi ha a "Compartit amb mi" i en unitats compartides. Aquests fitxers només ocupen espai d'emmagatzematge de Google Drive del propietari.
  • Google Sites.
  • Els fitxers de Jamboard i de Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Formularis i Dibuixos de Google que creïs abans de l'1 de juny de 2021 i no editis després d'aquesta data.

Google Fotos

Les fotos i els vídeos amb còpia de seguretat en qualitat d'estalvi d'emmagatzematge o qualitat exprés abans del dia 1 de juny de 2021.

Diferències d'emmagatzematge a Google Drive

Els elements que hi ha a Google Drive per a l'ordinador ocupen una quantitat d'espai diferent que els mateixos elements a drive.google.com.

• Els elements de la paperera ocupen espai a Google Drive, però no se sincronitzen amb l'ordinador.
  • Els elements compartits ocupen espai a l'ordinador, però no a Google Drive.
  • Els elements inclosos en diverses carpetes se sincronitzen amb totes les carpetes de l'ordinador, de manera que ocupen més espai.
  • Si només sincronitzeu algunes carpetes amb l'ordinador, l'espai d'emmagatzematge que ocupen a l'ordinador és inferior del que es mostra a Google Drive.
  • És possible que l'ordinador mostri una mida de fitxer una mica diferent de drive.google.com a causa dels requisits de Mac o PC.
Què passa si et quedes sense espai

Gmail

No pots enviar ni rebre missatges. Els missatges que se t'envien es retornen al remitent.

Important: a partir de l'1 de juny de 2021, si passes 2 anys o més amb el teu compte inactiu o per sobre de la quota d'emmagatzematge, és possible que se suprimeixin tots els teus correus electrònics.

Google Drive

No pots sincronitzar ni penjar fitxers nous. No pots crear fitxers a Jamboard ni a Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Dibuixos i Formularis de Google. Fins que no redueixis l'espai d'emmagatzematge utilitzat, ni tu ni ningú més no podreu editar ni copiar els fitxers afectats. S'aturen les sincronitzacions entre la carpeta de Google Drive de l'ordinador i La meva unitat.

Important: a partir de l'1 de juny de 2021, si passes 2 anys o més amb el teu compte inactiu o per sobre de la quota d'emmagatzematge, és possible que se suprimeixin tots els teus correus electrònics.

Google Fotos

No pots crear còpies de seguretat de fotos ni vídeos. Si vols afegir més fotos i vídeos, pots alliberar espai d'emmagatzematge de Google o bé comprar més emmagatzematge de Google.

Important: a partir de l'1 de juny de 2021, si passes 2 anys o més amb el teu compte inactiu o per sobre de la quota d'emmagatzematge, és possible que se suprimeixin tots els teus correus electrònics.