Kryptering af mail under forsendelse

S/MIME anvendes til at understøtte forbedret kryptering under forsendelse og krypterer automatisk dine udgående mails, hvis det er muligt.

Vigtigt! Denne vejledning virker kun, hvis S/MIME er aktiveret på din konto.

Tjek, om en meddelelse, du sender, er krypteret

1. Begynd at skrive en meddelelse i Gmail.
  2. Tilføj dine modtagere i feltet "Til:".
  3. Til højre for dine modtagere kan du se et hængelåsikon, der viser, hvilket krypteringsniveau der understøttes af modtagerne af din meddelelse.
    • Hvis der er flere brugere med forskellige krypteringsniveauer, viser ikonet den laveste krypteringsstatus.
  4. Du kan ændre dine S/MIME-indstillinger eller få flere oplysninger om modtagerens krypteringsniveau ved at klikke på hængelåsen og derefter Se oplysninger.

Tjek, om en meddelelse, du har modtaget, er krypteret

1. Åbn en meddelelse i Gmail.
    • På en Android-telefon eller -tablet: Tryk på Se oplysninger og derefter Se sikkerhedsoplysninger.
    • På en iPhone eller iPad: Tryk på Se oplysninger.
  2. Du kan se, hvilket krypteringsniveau der blev brugt til at sende meddelelsen, ved at kigge på hængelåsikonet.

Få flere oplysninger om, hvad krypteringsikonerne betyder

Når du sender eller modtager meddelelser i Gmail, angiver et hængelåsikon meddelelsens krypteringsniveau. Ikonets farve skifter afhængigt af krypteringsniveauet.

• Grøn (S/MIME – forbedret kryptering) Kryptering – til: Egnet til dine mest følsomme oplysninger. S/MIME krypterer alle udgående meddelelser, hvis vi har modtagerens offentlige nøgle. Kun den modtageren med den tilsvarende private nøgle kan dekryptere meddelelsen.
  • Grå (TLS – standardkryptering) Standard TLS-kryptering: Egnet til de fleste meddelelser. TLS (Transport Layer Security) bruges til meddelelser, der udveksles med andre e-mailtjenester, der ikke understøtter S/MIME.
    • Tip! TLS-understøttelse er ikke garanteret. Understøttelse udledes fra tidligere kommunikation med mailtjenesten.
  • Rød (ingen kryptering) Ingen kryptering: Ukrypteret mail, som ikke er sikker. Tidligere meddelelser til modtagerens domæne anvendes til at forudsige, om den meddelelse, du sender, krypteres på en pålidelig måde.

Få flere oplysninger om det røde hængelåsikon

Hvis der er en rød hængelås, når du skriver en meddelelse, bør du overveje at fjerne ukrypterede adresser eller slette fortrolige oplysninger. Hvis du vil finde ud af, hvilken adresse der er ukrypteret, kan du vælge Se oplysninger.

Hvis du modtager en meddelelse med det røde hængelåsikon, og meddelelsen indeholder følsomt indhold, skal du give afsenderen besked, så vedkommende kan kontakte sin mailudbyder.

Få flere oplysninger om kryptering

Derfor er nogle mails muligvis ikke krypteret

Hvis den, du sender meddelelsen til, bruger en mailudbyder, som ikke krypterer alle meddelelser ved hjælp af S/MIME eller TLS, er vedkommendes mails muligvis ikke sikre. Meddelelser krypteres dog ved hjælp af S/MIME, når det er muligt.

En bruger skal have et gyldigt S/MIME-certifikat fra en sikker rod, før S/MIME kan fungere, så der kan signeres eller modtages S/MIME-krypterede mails.

S/MIME (forbedret kryptering)

Bemærk! En meddelelse kan ikke dekrypteres, hvis brugerens nøgle ikke er uploadet, når meddelelsen leveres. Få flere oplysninger om upload af certifikater.

S/MIME er en protokol, der har været brugt længe, og som giver mulighed for at sende krypterede og signerede meddelelser ved hjælp standard SMTP-maillevering.

Den anvender kryptografi med offentlig nøgle til at:

• Kryptere meddelelsen ved afsendelse og dekryptere meddelelsen ved modtagelse ved hjælp af en egnet privat nøgle for at holde indholdet af meddelelsen privat.
  • Signere ved afsendelse og bekræfte signaturen ved modtagelse for at godkende og beskytte meddelelsens integritet.
TLS (standardkryptering)

Opportunistisk TLS (STARTTLS) er en protokol, der hjælper med at yde privatlivsbeskyttelse mellem kommunikerende apps og deres brugere under levering af mails. Når en server og en klient kommunikerer, sikrer TLS, at ingen tredjepart kan opfange nogen beskeder eller manipulere dem.

For at levering via TLS kan fungere, skal både afsender og modtagers mailleveringstjenester altid anvende TLS.

Få flere oplysninger om mailkryptering med TLS.