Kryptering af mail under forsendelse

S/MIME anvendes til at understøtte forbedret kryptering under forsendelse og krypterer automatisk dine udgående mails, hvis det er muligt.

Bemærk!  Denne vejledning virker kun, hvis S/MIME er aktiveret på din konto.

Kontrollér, om en meddelelse, du sender, er krypteret

1. Begynd at skrive en meddelelse.
  2. Tilføj modtagere i feltet "Til".
  3. Til højre for dine modtagere kan du se et hængelåsikon, der viser, hvilket krypteringsniveau der understøttes af modtagerne af din meddelelse. Hvis der er flere brugere med forskellige krypteringsniveauer, viser ikonet den laveste krypteringsstatus.
  4. Du kan ændre dine S/MIME-indstillinger eller få flere oplysninger om modtagerens krypteringsniveau ved at klikke på hængelåsen og derefter på Vis oplysninger.

Tjek, om en meddelelse, du har modtaget, er krypteret

1. Åbn en meddelelse.
  2. Klik på pilen Pil ned til højre for listen med personer, som har fået mailen.
  3. Du får vist et farvet hængelåsikon, der viser dig, hvilket krypteringsniveau der blev brugt til at sende meddelelsen.

Hvad betyder krypteringsikonerne?

Når du sender eller modtager meddelelser, kan du se, hvilket krypteringsniveau en meddelelse har. Ikonets farve er forskelligt alt efter krypteringsniveauet.

• Grøn (S/MIME – forbedret kryptering) kryptering. Velegnet til dine mest følsomme oplysninger. S/MIME krypterer alle udgående meddelelser, hvis vi har modtagerens offentlige nøgle. Kun den modtageren med den tilsvarende private nøgle kan dekryptere meddelelsen.
  • Grå (TLS – standardkryptering) Standard TLS-kryptering. Velegnet til de fleste meddelelser. TLS (Transport Layer Security) bruges til meddelelser, der udveksles med andre e-mailtjenester, der ikke understøtter S/MIME.
  • Rød (ingen kryptering) Ingen kryptering. Ukrypteret mail, som ikke er sikker. Tidligere meddelelser til modtagerens domæne anvendes til at forudsige, om den meddelelse, du sender, krypteres på en pålidelig måde.

Jeg ser det røde hængelåsikon

Hvis du skriver en meddelelse og ser det røde hængelåsikon, bør du overveje at fjerne disse adresser eller slette eventuelle fortrolige oplysninger. Hvis du vil se, hvilken adresse der er ukrypteret, kan du klikke på Vis oplysninger.

Hvis du har modtaget en meddelelse med det røde ikon, og den indeholdt særligt følsomme oplysninger, bør du give afsenderen besked, så vedkommende kan kontakte sin e-mailudbyder.

Få flere oplysninger om kryptering

Årsager til, at nogle mails ikke er krypteret

Hvis den, du sender meddelelsen til, bruger en mailudbyder, som ikke krypterer alle meddelelser ved hjælp af S/MIME eller TLS, er vedkommendes mails muligvis ikke sikre. Meddelelser krypteres dog ved hjælp af S/MIME, når det er muligt.

En bruger skal have et gyldigt S/MIME-certifikat fra en sikker rod, før S/MIME kan fungere, så der kan signeres eller modtages S/MIME-krypterede mails.

S/MIME (forbedret kryptering)

S/MIME er en protokol, der har været brugt længe, og som giver mulighed for at sende krypterede og signerede meddelelser ved hjælp standard SMTP-maillevering.

Den anvender kryptografi med offentlig nøgle til at:

• Kryptere meddelelsen ved afsendelse og dekryptere meddelelsen ved modtagelse ved hjælp af en egnet privat nøgle for at holde indholdet af meddelelsen privat.
  • Signere ved afsendelse og bekræfte signaturen ved modtagelse for at godkende og beskytte meddelelsens integritet.

Bemærk! En meddelelse kan ikke dekrypteres, hvis brugerens nøgle ikke er uploadet, når meddelelsen leveres. Få flere oplysninger om upload af certifikater.

TLS (standardkryptering)

Opportunistisk TLS (STARTTLS) er en protokol, der hjælper med at beskytte personlige oplysninger mellem kommunikerende applikationer og deres brugere under levering af mails. Når en server og en klient kommunikerer, sikrer TLS, at ingen tredjepart kan opfange nogen beskeder eller manipulere dem.

For at levering via TLS kan fungere, skal både afsender og modtagers mailleveringstjenester altid anvende TLS.

Få flere oplysninger om mailkryptering med TLS.