Veelgestelde vragen over Postmaster Tools

Welk domein moet ik aan Postmaster Tools toevoegen?

Je kunt het DKIM-domein (d=) of het SPF-domein (Return-Path) toevoegen.

Als de DKIM- en SPF-domeinen gelijk zijn, gebruikt Postmaster Tools bij het genereren van de dashboards het verkeer dat door beide is ondertekend. Houd hier rekening mee als je je gegevens bekijkt.

Moet ik het hoofddomein (oftewel de 'domeinnaam') of de subdomeinen aan Postmaster Tools toevoegen?

Als je de domeinnaam toevoegt, krijg je in de dashboards ook de gegevens te zien van het verkeer dat in alle subdomeinen (indien van toepassing) is verzameld, plus het verkeer met exact dezelfde domeinnaam.

Stel dat het domein example.com ook de e-mailberichten verifieert van twee andere subdomeinen: a.example.com en b.example.com. Door 'example.com' toe te voegen, krijg je de geanalyseerde gegevens voor het verkeer dat door 'a.example.com', 'b.example.com' en 'example.com' is geverifieerd.

Je kunt ook meerdere subdomeinen afzonderlijk toevoegen en de bijbehorende gegevens afzonderlijk bekijken.

Zodra je een domeinnaam hebt toegevoegd en je eigendom ervan is geverifieerd, kun je er subdomeinen aan toevoegen en de gegevens ervan bekijken zonder dat je elk subdomein afzonderlijk hoeft te verifiëren.

Kan ik een domein toevoegen maar mijn eigendom ervan later aantonen?

Ja, maar er zijn in de dashboards voor dat domein pas gegevens te zien nadat je je eigendom hebt aangetoond.

Waarom is er in sommige of al mijn dashboards niets te zien? Waarom worden er geen gegevens weergegeven?

In de meeste Postmaster Tools-dashboards worden er pas gegevens weergegeven als er dagelijks voldoende hoeveelheden e-mails (tenminste enkele honderden) vanuit je verificatiedomeinen worden verzonden en/of in bepaalde andere omstandigheden. We doen dit om misbruik te voorkomen. Zorg er ook voor dat je de praktische tips van Gmail volgt.

Daarnaast vereisen sommige dashboards, bijvoorbeeld die met betrekking tot de spamscore en de terugkoppelingslus, dat alle e-mailverkeer met DKIM moet zijn ondertekend voordat er gegevens kunnen worden getoond.

Ik wil graag toegang krijgen tot Postmaster Tools voor meerdere accounts die aan ons domein zijn gelinkt. Moet ik in dat geval voor elk van deze accounts een nieuwe DNS-verificatierecord instellen?

Ja, elk account heeft momenteel een eigen DNS-verificatierecord nodig.

Kan ik mijn G Suite-account gebruiken om toegang te krijgen tot Postmaster Tools?

Ja, je kunt een Google-account of een G Suite-account gebruiken om toegang te krijgen tot Postmaster Tools.

Worden doorgestuurde e-mails uitgesloten bij het verzamelen van de gegevens die in de dashboards worden weergegeven?

Ja, we doen ons uiterste best om doorgestuurde e-mails uit te sluiten.

Waarom worden soms niet al mijn verzendende IP-adressen in de tabellen van het IP-reputatiedashboard weergegeven?

We beperken het aantal IP-adressen dat in de tabellen kan worden weergegeven tot 500 IP-reeksen per reputatiegroep. Hoewel dit aantal in de meeste gevallen voldoende is en voor de meeste afzenders de meerderheid van de verzendende IP-adressen dekt, is dit niet altijd het geval.

Waarom staat er een IP-adres in de tabellen van mijn IP-reputatiedashboard dat ik niet gebruik voor het versturen van e-mail?

Omdat sommige e-mails worden doorgestuurd, komt het in zeldzame gevallen voor dat het IP-reputatiedashboard IP-adressen bevat die je niet gebruikt voor het verzenden van e-mail. Alle doorgestuurde e-mails zijn er bij het berekenen van de gegevens al zoveel mogelijk uitgefilterd.

Ik zie dat er gegevens in mijn dashboards staan, maar waarom bevatten alle periodes van 30, 60, 90 en 120 dagen slechts gegevens voor 7 dagen?

Voor de periodes van de afgelopen 30, 60, 90 en 120 dagen worden relevante gegevens getoond afhankelijk van de datum waarop je je domein hebt geverifieerd.

Waarom zie ik een waarde van 0,0% in sommige dashboardtabellen? Deze waarde wordt weergegeven als ik op een gegevenspunt in een diagram klik.

Dit betekent gewoon dat het aantal zo laag is dat het vrijwel te verwaarlozen is. Het is daarom afgerond tot nul. De waarde is wel in de tabel opgenomen omdat de veroorzakende reden toch interessant voor de afzender kan zijn.

Welke tijdzone wordt gebruikt voor Postmaster Tools?

Postmaster Tools maakt gebruik van Coordinated Universal Time, UTC.

Welke toegankelijkheidsopties zijn beschikbaar?

Je kunt algemene toegankelijkheidsopties gebruiken met Postmaster Tools, waaronder schermlezers en toetsenbordnavigatie.

Schermlezers en browsers die je kunt gebruiken

• Windows: NVDA met Firefox
  • Mac: VoiceOver met Chrome
  • Chromebooks: ChromeVox met Chrome