Komma igång med Postmaster Tools

Du kan använda Postmaster Tools för att spåra data om stora volymer e-post som skickas och hitta data om den avsändande domänen. Du kan visa olika översikter för att förstå detaljer som leveransfel i Gmail, skräppostrapporter, feedbackslingor med mera.

Om du vill använda Postmaster Tools måste du ha ett Google-konto. Läs mer om hur du skapar ett Google-konto.

Lägg till din domän i Postmaster Tools

1. Logga in på Postmaster Tools.
  2. Klicka på Lägg till Add nere till höger.
  3. Ange autentiseringsdomänen.
    • Tips! Du kan lägga till domänen DKIM (DomainKeys Identified Mail) eller domänen Sender Policy Framework (SPF).
  4. Klicka på Nästa.
  5. Verifiera domänen:
    • Klicka på Verifiera för att bevisa att du äger den här domänen.
    • Om du vill hoppa över det här steget och fortsätta utan verifiering klickar du på Inte nu. Du måste verifiera domänen vid något tillfälle för att visa data som rör den domänen. Gå tillbaka och verifiera genom att peka på den domän du vill verifiera. Klicka sedan på Mer följt av Verifiera domän.

Hantera din dataåtkomst

Om du äger en verifierad domän kan du dela dina uppgifter i Postmaster Tools med alla som har ett Google-konto. Du kan även lägga till och ta bort ägare från domänen.

Lägg till någon på domänen

Viktigt! Du kan endast lägga till personer på domänen som har ett giltigt Google- eller Google Workspace-konto.

1. Logga in på Postmaster Tools.
  2. Peka på den verifierade domänen där du vill lägga till någon.
  3. Till höger klickar du på Mer följt av Hantera användare.
  4. Klicka på Lägg till nere till höger.
  5. I popup-fönstret anger du e-postadressen till Google-kontot för den person du vill ska få åtkomst till din domäns Postmaster Tools-data.

Tips! När du ger någon åtkomst får personen ingen avisering, så vi rekommenderar att du meddelar dem. De kan dock se domänen när de loggar in på Postmaster Tools.

Tolka siffror i översikten

Du kan använda data från de olika översikterna för att förstå det bästa sättet för dig att skicka e-post.

Andel skräppost

Andelen skräppost är procentandelen e-postmeddelanden som har markerats som skräppost av användare jämfört med e-postmeddelanden som har skickats till inkorgen för aktiva användare. Om ett stort antal e-postmeddelanden levereras direkt till skräppostmappar kan du se en låg andel skräppost, även om användare fortfarande kan markera din e-post som hamnar i inkorgar som skräppost.

IP-anseende

Ett högre IP-anseende innebär att det är mer sannolikt att e-post som skickas från denna IP-adress hamnar i mottagarens inkorg istället för i skräppostmappen. Om du till exempel skickar många e-postmeddelanden och användarna markerar dem som skräppost sjunker ditt IP-anseende.

Om du vill minska den negativa användarfeedbacken kontrollerar du regelbundet sändningslistan. Var noga med att bara skicka e-post till användare som vill ha dina meddelanden.

Om anseenden

Definitionerna av skräppost nedan inkluderar e-post som identifierats som skräppost i Gmails skräppostfilter och e-post som rapporteras av användarna som skräppost.

• Dåligt: Historiken visar att avsändaren har skickat mycket stora mängder skräppost. E-post som kommer från den här enheten avvisas nästan alltid vid anslutningstillfället eller markeras som skräppost.
  • Lågt_ Avsändaren skickar regelbundet stora mängder skräppost och e-post från avsändaren markeras sannolikt som skräppost.
  • Medelhögt: Avsändaren skickar oftast bra e-post, men skickar emellanåt små mängder skräppost. Det mesta av e-posten som skickas från den här enheten har god leveransstatus, förutom under perioder då mängden skräppost ökar markant.
  • Högt Avsändaren har skickat mycket små mängder skräppost och följer Gmails riktlinjer för e-postavsändare. E-post markeras sällan av skräppostfiltret.

Tips! Tänk på att skräppostfiltrering baseras på tusentals signaler, varav domänens anseende är en av dem.

Domänens anseende

Ett högre anseende för en domän innebär att e-post från den avsändande domänen (SPF och DKIM) mindre sannolikt filtreras till mottagarens skräppostmapp eller inkorg.

Om anseenden

Definitionerna av skräppost nedan inkluderar e-post som identifierats som skräppost i Gmails skräppostfilter och e-post som rapporteras av användarna som skräppost.

• Dåligt: Historiken visar att avsändaren har skickat enorma mängder skräppost. E-post som kommer från den här enheten avvisas nästan alltid av SMTP eller markeras som skräppost.
  • Lågt_ Avsändaren skickar regelbundet stora mängder skräppost och e-post från avsändaren markeras sannolikt som skräppost.
  • Medelhögt: Avsändaren skickar oftast bra e-post, men skickar emellanåt små mängder skräppost. Det mesta av e-posten som skickas från den här enheten har god leveransstatus, förutom under perioder då mängden skräppost ökar markant.
  • Högt Avsändaren har skickat mycket små mängder skräppost och följer Gmails riktlinjer för e-postavsändare. E-post markeras sällan av skräppostfiltret.

Tips! Tänk på att skräppostfiltrering baseras på tusentals signaler, varav domänens anseende är en av dem.

feedbackloop

Den här översikten är tillgänglig när du har konfigurerat Feedbackloop (FBL) för skräppost i Gmail. Klicka på en datapost i diagrammet om du vill visa en tabell över de identifierare som har flaggats av FBL och motsvarande skräppostnivå.

Om FBL-diagram

• Diagram över genomsnittlig skräppostnivå för FBL: Visa genomsnittlig skräppostnivå över alla identifierare som har flaggats av FBL en viss dag (om tillämpligt) över tid.
  • Diagram över identifierarmängd: Visar antalet unika identifierare som har flaggats av FBL per dag (om tillämpligt) över tid.

Autentisering

I den här översikten visas den procentandel av dina e-postmeddelanden som har klarat SPF-, DKIM- och DMARC-kontrollerna av all mottagen trafik som har begärt autentisering.

Om SPF-, DKIM- och DMARC-diagram

• SPF-diagram: Visar procentandelen av e-postmeddelandena som har klarat SPF-kontrollen jämfört med all e-post från den domänen som har begärt autentisering via SPF. Detta utesluter falsk e-post.
  • DKIM-diagram: Visar procentandelen av e-postmeddelandena som har klarat DKIM-kontrollen jämfört med all e-post från den domänen som har begärt autentisering via DKIM.
  • DMARC-diagram: Visar procentandelen av e-postmeddelandena som har genomgått DMARC-justeringen jämfört med all e-post från den domänen som har klarat antingen SPF- eller DKIM-kontrollen.

Kryptering

Den här översikten visar hur stor andel av inkommande och utgående trafik som är krypterad.

Om TLS-diagram för inkommande och utgående e-postmeddelanden

• TLS – inkommande: Visar procentandelen av inkommande e-postmeddelanden (till Gmail) som har klarat TLS-kontrollen jämfört med alla e-postmeddelanden som har tagits emot från den domänen.
  • TLS – utgående: Visar procentandelen av utgående e-postmeddelanden (från Gmail) som har godkänts via TLS jämfört med alla e-postmeddelanden som har skickats till den domänen.

Leveransfel

Detta diagram visar hur stor andel av det totala antalet e-postmeddelanden som avvisades eller misslyckades tillfälligt jämfört med all autentiserad trafik. Under diagrammet kan du visa en lista över orsaker till att ett e-postmeddelande misslyckades.

Om leveransfel

• Mängdbegränsningen har överskridits: Domänen eller IP-adressen skickar trafik i misstänkt stor mängd och tillfälliga mängdbegränsningar har införts.
  • Misstänkt skräppost: Vårt system misstänker att trafiken utgörs av skräppost.
  • E-postmeddelanden har innehåll som misstänks vara skräp: Trafiken misstänks innehålla skräp.
  • Dåliga bilagor eller bilagor som inte stöds: Trafiken innehåller bilagor som inte stöds av Gmail.
  • Avsändardomänens DMARC-policy: Avsändardomänen har konfigurerat en DMARC-policy för att avvisa e-post.
  • Den avsändande IP-adressen har ett lågt anseende: Den avsändande IP-adressens anseende är mycket lågt.
  • Avsändardomänen har ett lågt anseende: Avsändardomänens anseende är mycket lågt.
  • IP-adressen finns på en eller flera offentliga RBL:er: IP-adressen visas på en eller flera offentliga realtime blackhole lists (RBL:er). Arbeta med aktuell RBL för att ta bort IP-adressen från listan.
  • Domänen finns på en eller flera offentliga RBL:er: Domänen visas på en eller flera offentliga realtime blackhole lists. Arbeta med aktuell RBL för att ta bort domänen från listan.
  • PTR-poster är dåliga eller saknas: Avsändarens IP-adress saknar en PTR-post.

Relaterade ämnen