Fout in de Gmail-app voor Android

Als je een foutmelding krijgt wanneer je de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet gebruikt, kun je de onderstaande stappen volgen om het probleem op te lossen.

Stap 1: Update de app

Misschien gebruik je een oude versie van de Gmail-app. Veel fouten komen voor in oudere versies van de app en zijn opgelost in de nieuwste versie.

DE GMAIL-APP UPDATEN

Stap 2: Los de fout op

Als het probleem niet wordt opgelost met het updaten van de app, ga je hieronder naar de betreffende foutmelding voor meer informatie.

Er is een probleem opgetreden bij het beveiligen van de verbinding

Deze fout wordt in verschillende situaties weergegeven:

Als je de datum of tijd van je apparaat hebt gewijzigd

Zorg dat de datum en tijd op je apparaat correct zijn.

Als je openbare wifi gebruikt

Als je verbinding maakt met internet op een openbare plek, moet je mogelijk aanvullende stappen nemen voordat je daadwerkelijk verbinding hebt. Open de browser op je apparaat, zoals Chrome of Safari, om te zien of je moet inloggen.

Als je een niet-Gmail-adres gebruikt in de Gmail-app

Controleer je serverinstellingen:

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op het account waarmee je een probleem ondervindt.
  5. Check in het gedeelte Serverinstellingen of de informatie bij 'Instellingen inkomende e-mail' en 'Instellingen uitgaande e-mail' correct is voor POP of IMAP.
Te vaak vernieuwd

Je krijgt deze foutmelding als je je e-mail vaker synchroniseert dan je e-mailprovider toestaat.

Je kunt je synchronisatie-instellingen als volgt wijzigen:

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op het account waarmee je een probleem ondervindt.
  5. Tik in het gedeelte Datagebruik op Dagen waarvoor e-mail wordt gesynchroniseerd.
  6. Selecteer een langere periode.
  7. Tik op OK.
De gevraagde map is niet gevonden

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken voor deze fout als je een niet-Gmail-account gebruikt in de Gmail-app:

• De map die je zoekt, is verwijderd. Swipe naar beneden om de Gmail-app te vernieuwen en dit probleem op te lossen.
  • De map bevat andere submappen. Sommige e-mailservices kunnen geen submappen verwerken. We raden je aan in te loggen bij je e-mailservice in een mobiele browser en je submappen te verwijderen.
  • Je e-mailprovider staat geen toegang toe tot die map in de Gmail-app. Neem contact op met je e-mailprovider om dit probleem op te lossen.
Interne fout

De Interne fout-melding gaat vanzelf weer weg.

Als je de fout na een paar minuten nog steeds krijgt:

• Check op het Google Workspace-statusdashboard om er sprake is van een serviceonderbreking. Het dashboard wordt geüpdatet als alles weer normaal is.
  • Zorg dat je apparaat verbinding heeft met internet.
  • Sluit de app en open deze opnieuw.
  • Sluit de app gedwongen af. Open de app Instellingen op je telefoon. Tik daarna op Apps of App-beheer en dan Gmail en danGedwongen stoppen.