Bruk Google-kontakter med en skjermleser

Du kan bruke en skjermleser sammen med Google-kontakter.

Skjermlesere du kan bruke

Operativsystem Skjermleser Nettleser
Microsoft Windows NVDA eller JAWS Firefox
Mac VoiceOver Safari
Chrome OS ChromeVox Google Chrome

Hurtigtaster

For at de følgende snarveiene skal virke, må skjermleseren settes i «Fokusmodus» for NVDA eller i «Skjemamodus» for JAWS. Hvis du bruker Voiceover eller ChromeVox, trenger du ikke å bruke noen spesielle moduser.

Handling Hurtigtast
Flytt til søkefelt /
Åpne listen over hurtigtaster ?
Gå til neste kontakt j eller
Gå til forrige kontakt k eller
Velg gjeldende kontakt x
Velg alle kontakter i en liste /Ctrl + a
Åpne kontaktdetaljer Enter
Slå sammen valgte kontakter m
Lagre endringer til en kontakt /Ctrl + Enter

Naviger i Google-kontakter

Google-kontakter består av fem hoveddeler:

• Google-raden
  • Søkefeltet
  • Navigasjonslisten
  • Kontaktlisten
  • Kontaktinformasjon
Google-raden

Google-raden inneholder linker og forgrunnsmenyer relatert til Google-kontoen din, for eksempel andre Google-apper, kontovarsler og linken for å logge av kontoen din.

Linker og menyer i Google-raden

• Apper: Her kan du navigere til andre Google-apper.
  • Uleste varsler: Viser varsler fra Google+-kontoen din. Hvis du bruker Google+ og har varsler fra Google+, kan du lese dem her.
  • Konto: Du kan logge av, legge til en konto, administrere kontoen din eller se Googles personvernregler. Hvis du bruker Google+, inneholder menyen også en link til Google+-profilen.
Søk

For å flytte fokuset til feltet der du kan søke i kontaktene dine, trykker du på /.

Navigasjonslisten

Navigasjonslisten bestemmer hvilke kontakter som vises i hovedvisningen, og den inneholder linker til andre verktøy og ressurser.

Alternativer i navigasjonslisten

• Alle kontakter
  • Ofte kontaktet
  • Duplikater: Se gjennom og slå sammen dupliserte kontakter på kontoen din
  • Etiketter: Organiser kontaktene dine i grupper
  • Mer: Utforsk andre alternativer, som Importér, Eksportér og Skriv ut
  • Innstillinger
  • Hjelp og tilbakemeldinger
Kontaktliste og opplysninger

Hovedvisningen for kontakter inneholder en liste over kontaktene dine.

Hvis du vil se eller endre detaljene til en kontakt, kan du trykke på Enter.

For å gå tilbake til kontaktlisten, trykker du på Escape.