Ta bort Gmail

Om du inte längre vill ha din Gmail-adress och meddelandena i Gmail kan du ta bort dem från Google-kontot. Du har kvar kontot även om du tar bort Gmail.

Detta händer när du tar bort Gmail

• E-postmeddelandena och e-postinställningarna tas bort.
  • Du kan inte längre ta emot och skicka e-post via Gmail-adressen. Du kanske kan få tillbaka Gmail-adressen om du ångrar dig.
  • Gmail-adressen kan inte användas av någon annan i framtiden.
  • Bara Gmail tas bort, inte Google-kontot. Din aktivitet och dina köp på Google Play finns fortfarande kvar.

Ta bort Gmail

Om du använder Gmail via jobbet, skolan eller någon annan grupp kontaktar du administratören.

1. Ladda ned din data innan du tar bort Gmail.
    1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Google-konto. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  2. Tryck på Data och integritet högst upp.
  3. Scrolla till Data från appar och tjänster som du använder.
  4. Tryck på Ta bort en av Googles tjänster under Ladda ned eller radera dina uppgifter. Du kan behöva logga in.
  5. Tryck på Radera Radera bredvid Gmail.
  6. Ange en e-postadress att logga in med och tryck på Skicka verifieringsmeddelande. Detta får inte vara en Gmail-adress.
  7. Ett meddelande skickas till den e-postadressen så att du kan verifiera den. Gmail-adressen tas inte bort förrän du har verifierat den nya e-postadressen.

Obs! Om du använder appen Gmail Offline måste du även rensa webbläsarens cacheminne och cookies.

Åtgärda problem

Om du vill återställa Gmail-adressen och e-postmeddelandena

Du kanske kan få tillbaka Gmail-adressen om du ångrar dig. Om det har gått ett tag sedan du tog bort Gmail går det kanske inte att återställa alla e-postmeddelanden.

1. Öppna Gmail.
  2. Följ stegen på skärmen.
Om du vill ta bort hela ditt Google-konto

Läs om hur du tar bort ett Google-konto. Om du gör detta tas hela Google-kontot bort, inte bara Gmail.

Det går inte att logga in

Du måste logga in om du vill ta bort Gmail. Få hjälp att komma åt ditt konto.