Een ander e-mailaccount toevoegen aan de Gmail-app

In plaats van e-mails door te sturen, kun je de Gmail-app gebruiken om e-mails van Yahoo, Outlook en andere e-mailadressen te lezen en te sturen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Met een e-mailaccount dat niet van Google is, kun je veel Gmail-functies gebruiken die ook beschikbaar zijn in een Google-account:

Een e-mailaccount toevoegen of verwijderen

Je kunt Gmail- en niet-Gmail-accounts toevoegen aan de Gmail-app voor Android.

Een account toevoegen
  1. Open de Gmail-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.

3. Tik op Nog een account toevoegen.
  4. Kies het type account dat je wilt toevoegen.
    • Als je e-mails van je werk of school controleert via Outlook voor Windows, selecteer je 'Outlook, Hotmail en Live'.
    • Als je e-mailservice niet wordt weergegeven, selecteer je 'Overig'.
  5. Volg de stappen op het scherm om je account toe te voegen.
Een account verwijderen
  1. Open de Gmail-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Accounts beheren op dit apparaat.
  4. Tik op het e-mailaccount dat je wilt verwijderen.
  5. Tik op Account verwijderen.

Wisselen van e-mailaccount of alle berichten uit je e-mailaccounts tonen

Wisselen van e-mailaccount

Belangrijk: De berichten van elk account worden apart gehouden in de Gmail-app.

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op het account dat je wilt gebruiken.
Berichten tonen uit alle e-mailaccounts
  1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Alle e-mail.

Problemen met een account toevoegen in de Gmail-app oplossen

De gebruikersnaam en het wachtwoord worden niet geaccepteerd

Belangrijk: Als je een iCloud Mail-account wilt toevoegen aan Gmail, check je hoe je de instellingen van iCloud Mail invoert.

Neem contact op met je andere e-mailservice voor:

• De juiste server-, poort- en beveiligingsinstellingen.
  • Of je een app-specifiek wachtwoord nodig hebt om in te loggen.

Je krijgt het bericht E-mailbeveiliging niet gegarandeerd

Als je andere e-mailservice het hoogst beschikbare beveiligingsniveau voor je berichten niet ondersteunt, verschijnt deze waarschuwing.

Als het probleem niet ernstig is, kun je je account toevoegen via een niet-beveiligde verbinding:

1. Tik op het dropdownmenu Beveiligingstype.
  2. Selecteer Geen.

Belangrijk: Als je deze optie kiest, is de verbinding met je e-mailservice niet versleuteld. Dit betekent dat iemand de gebruikersnaam, het wachtwoord of de berichtgegevens van je toegevoegde account in handen kan krijgen.

Er is een certificaatfout

Als je een foutmelding krijgt over een certificaat, ondersteunt je andere e-mailservice misschien geen beveiligde verbinding. Dit zijn voorbeelden van certificaatfouten:

• Certificaat niet vertrouwd
  • Certificaat is verlopen of nog niet geldig
  • Certificaat is gewijzigd
  • Onderwerp en hostnaam van certificaat komen niet overeen
  • Certificaat niet gevonden

Je kunt dit melden aan je andere e-mailservice zodat de fout kan worden opgelost:

1. Tik in de foutmelding op Meer informatie.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meeren dan Delen.
    • Misschien moet je een zoekopdracht uitvoeren om de contactgegevens van je andere e-mailservice te vinden.

Er is iets misgegaan of Gmail kan geen verbinding maken met de server

Je kunt niet-IMAP-accounts, zoals Exchange en POP, toevoegen aan je Gmail-app. Als je een ander type account toevoegt, neem je contact op met je e-mailprovider om te checken of IMAP aanstaat.