Toisen sähköpostitilin lisääminen Gmail-sovellukseen

Sähköpostien edelleenlähetyksen sijaan voit lukea ja lähettää sähköpostia Gmail-sovelluksella esimerkiksi Yahoo- tai Outlook-osoitteista.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Jos käytät muuta kuin Google-sähköpostitiliä, voit käyttää monia samoja Gmail-ominaisuuksia kuin Google-tilillä:

Sähköpostitilin lisääminen tai poistaminen

Voit lisätä Androidin Gmail-sovellukseen sekä Gmail-tilejä että muita sähköpostitilejä.

Tilin lisääminen
  1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse profiilikuvasi oikeasta yläkulmasta.

3. Valitse Lisää toinen tili.
  4. Valitse lisättävän tilin tyyppi.
    • Jos luet työpaikan tai oppilaitoksen osoitteeseen lähetettyjä sähköposteja Windowsin Outlookissa, valitse Outlook, Hotmail ja Live.
    • Jos sähköpostipalveluasi ei näy, valitse Muu.
  5. Lisää tili näytön ohjeiden mukaisesti.
Tilin poistaminen
  1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse profiilikuvasi oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse Hallinnoi tämän laitteen tilejä.
  4. Valitse poistettava sähköpostitili.
  5. Valitse Poista tili.

Sähköpostitilin vaihtaminen tai kaikkien viestien hakeminen

Sähköpostitilin vaihtaminen

Tärkeää: Gmail-sovelluksessa eri tilien viestit pysyvät erillään.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse profiilikuva oikeasta yläkulmasta.
  3. Napauta tiliä, jota haluat käyttää.
Viestien hakeminen kaikilta sähköpostitileiltä
  1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Kaikki postilaatikot.

Tilin lisäämiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen Gmail-sovelluksessa

Käyttäjätunnusta ja salasanaa ei hyväksytä

Tärkeää: Jos yrität lisätä iCloud Mail ‑tiliä Gmailiin, tutustu iCloud Mailin asetusten valintaan.

Tarkista toisesta sähköpostipalvelusta seuraavat asiat:

• Oikeat palvelin-, portti- ja suojausasetukset
  • Edellyttääkö kirjautuminen sovelluskohtaista salasanaa

Saat viestin: "Sähköpostin tietosuojaa ei voida taata"

Jos toinen sähköpostipalvelu ei tue korkeinta suojaustasoa viestien käsittelyssä, näet kyseisen varoituksen.

Jos tietosuoja ei vaarannu merkittävästi, voit halutessasi lisätä tilisi suojaamattoman yhteyden kautta seuraavasti:

1. Napauta avattavaa Suojaustyyppi-valikkoa.
  2. Valitse Ei mitään.

Tärkeää: Kun valitset tämän vaihtoehdon, sähköpostipalvelun yhteys ei ole salattu. Tällöin joku voi nähdä tilin käyttäjätunnuksen, salasanan tai viestin tiedot.

Varmennevirhe

Jos saat varmennetta koskevan virheilmoituksen, toinen sähköpostipalvelu ei ehkä tue turvallista yhteyttä. Esimerkkejä varmenteen virheilmoituksista:

• "Varmenne ei ole luotettava"
  • "Varmenne on vanhentunut tai ei vielä voimassa"
  • "Varmennetta on muutettu"
  • "Varmenteen kohde ei vastaa isäntänimeä"
  • "Varmennetta ei löydy"

Voit korjata ongelman ilmoittamalla siitä sähköpostipalveluun seuraavasti:

1. Valitse virheilmoituksesta Lisätietoja.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Jaa.
    • Voit joutua etsimään toisen sähköpostipalvelun yhteystiedot haulla.

Jotain meni pieleen tai Gmail ei voinut luoda yhteyttä palvelimeen

Et voi lisätä Gmail-sovellukseen muita kuin IMAP-tilejä (esimerkiksi Exchange- tai POP-tilejä). Jos lisäät erityyppisen tilin, varmista sähköpostipalvelusta, että IMAP on päällä.