Toisen sähköpostitilin lisääminen Gmail-sovellukseen

Gmail-sovelluksella voit lukea ja lähettää postia esimerkiksi Yahoo- tai Hotmail-osoitteistasi, joten sinun ei tarvitse lähettää sähköposteja edelleen.

Muun kuin Google-osoitteen toiminnot

Voit käyttää useimpia Gmail-ominaisuuksia samoin kuin Google-tilillä.

Voit lukea ja lähettää viestejä useimmista sähköpostiosoitteista Androidin Gmail-sovelluksella. Yhteensopivia palveluja ovat esimerkiksi Yahoo ja Hotmail. Sähköpostin edelleenlähetyksen sijaan voit lisätä tilin Gmail-sovellukseen.

Tilin lisääminen tai poistaminen

Voit lisätä Androidin Gmail-sovellukseen Gmail-tilejä ja muita kuin Gmail-tilejä.

Lisää tili
  1. Avaa Gmail-sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse profiilikuvasi oikeasta yläkulmasta.

3. Valitse Lisää toinen tili.
  4. Valitse lisättävän tilin tyyppi.
    • Jos luet työpaikan tai oppilaitoksen osoitteeseen lähetettyjä sähköposteja Windowsin Outlookissa, valitse Outlook, Hotmail ja Live.
    • Jos sähköpostipalveluasi ei näy, valitse Muu.
  5. Lisää tili näytön ohjeiden mukaisesti.
Tilin poistaminen
  1. Avaa Gmail-sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse profiilikuvasi oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse Hallinnoi tämän laitteen tilejä.
  4. Valitse poistettava sähköpostitili.
  5. Valitse Poista tili

Kaikkien tilien näyttäminen Gmail-sovelluksessa

1. Avaa Gmail-sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Valitse Kaikki postilaatikot.

Virheilmoitukset

"Käyttäjätunnus ja salasana eivät kelpaa"

Tarkista toisesta sähköpostipalvelustasi seuraavat asiat:

• oikea palvelin, portti ja suojausasetukset
  • tarvitaanko kirjautumiseen sovelluskohtainen salasana.

Huom. Jos yrität lisätä iCloud-tilin Gmailiin, tutustu iCloud-asetusten määrittämiseen.

"Sähköpostin tietosuojaa ei voi taata"

Jos toinen sähköpostipalvelusi ei tue korkeinta suojaustasoa viestien käsittelyssä, näet kyseisen varoituksen.

Jos tietosuoja ei vaarannu merkittävästi, voit halutessasi lisätä tilisi suojaamattoman yhteyden kautta seuraavasti:

1. Napauta Suojaustyyppi-osiossa olevaa alanuolta Alanuoli.
  2. Valitse Ei mitään.

Huom. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sähköpostipalveluun muodostettua yhteyttä ei salata. Tällöin joku voi nähdä tilillesi lisäämäsi käyttäjänimen, salasanan tai viestin tiedot.

Varmennevirhe

Jos näet jonkin alla olevista virheilmoituksista, sähköpostipalvelusi ei tue suojattua yhteyttä.

• Varmenne ei ole luotettava.
  • Varmenne on vanhentunut tai ei ole vielä voimassa.
  • Varmennetta on muutettu.
  • Varmenteen kohde ei vastaa isäntänimeä.
  • Varmennetta ei löydy.

Voit korjata ongelman ilmoittamalla siitä sähköpostipalveluun seuraavasti:

1. Valitse virheilmoituksesta Lisätietoja.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Jaa.

Huom. Voit joutua etsimään toisen sähköpostipalvelun yhteystiedot haulla.

"Jotain meni vikaan" tai "Palvelinyhteyttä ei voi avata"

Et voi lisätä Gmail-sovellukseen muita kuin IMAP-tilejä (esimerkiksi Exchange- tai POP-tilejä). Jos lisäät erityyppisen tilin, varmista sähköpostipalvelustasi, että IMAP on käytössä.