Gruppera e-post i konversationer

Du kan välja om svar på e-post ska grupperas i konversationer eller om alla e-postmeddelanden ska visas för sig i inkorgen.

Obs! Du kan läsa mer om hur du anpassar Gmail så att det ser ut som Outlook i avsnitt 2 i utbildningscentret.

Välja konversationsinställningar

När du får svar på e-postmeddelanden grupperas svaren i Gmail med det nyaste meddelandet längst ned.

En konversation delas upp i en ny konversation om ämnesraden ändras eller konversationen innehåller fler än 100 e-postmeddelanden.

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Rulla ned till avsnittet Konversationsfönstret.
  5. Välj Konversationsfönstret på (meddelanden grupperas) eller Konversationsfönstret av (meddelanden grupperas inte).
  6. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Så grupperas automatiska e-postmeddelanden i Gmail

Viktigt! E-postmeddelanden grupperas när inställningen Konversationsfönster har aktiverats.

Om du hanterar ett system som skickar automatiska aviseringar via e-post till en grupp mottagare kan e-postmeddelandena grupperas automatiskt i samma konversation i Gmail.

E-postmeddelanden grupperas om varje meddelande uppfyller följande krav:

• De har samma mottagare, avsändare eller ämne som ett tidigare meddelande.
  • De innehåller samma referens med samma id i rubriken som ett tidigare meddelande.
  • De skickas senast en vecka efter ett tidigare meddelande.

Gör så här för att förhindra att e-postmeddelanden grupperas:

• Skapa ett nytt ämne för varje meddelande som du inte vill ska grupperas.
  • Använd en unik referens som inte matchar ett tidigare meddelande i rubriken för varje e-postmeddelande.