Blijf op de hoogte van de nieuwe manier om een ruimte te ordenen. Bekijk meer informatie over inline threads.

E-mails groeperen in gesprekken

Je kunt ervoor kiezen antwoorden op e-mails te groeperen in gesprekken of afzonderlijk in je inbox weer te geven.

Opmerking: Ga naar sectie 2 van het Informatiecentrum voor meer informatie over hoe je aanpassingen kunt doorvoeren zodat Gmail eruitziet als Outlook.

Je gespreksinstellingen kiezen

Wanneer mensen een e-mail beantwoorden, groepeert Gmail antwoorden samen in gesprekken met de nieuwste e-mail onderaan.

Een gesprek wordt gesplitst naar een nieuw gesprek als de onderwerpregel wordt gewijzigd of het gesprek meer dan honderd e-mails bevat. Je kunt je gesprekken voor je account of voor afzonderlijke IMAP-/POP-accounts voor elk apparaat aanpassen.

De gespreksinstellingen voor je Google-account wijzigen:

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op je accountadres.
  4. Vink het selectievakje naast Gespreksweergave aan of verwijder het vinkje.

De gespreksinstellingen voor je IMAP-/POP-accounts op je apparaat wijzigen:

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Algemene instellingen.
  4. Vink het selectievakje naast Gespreksweergave aan of verwijder het vinkje.

Wanneer Gespreksweergave is ingeschakeld, worden berichten gegroepeerd. Is Gespreksweergave uitgeschakeld, dan worden berichten niet gegroepeerd.

Hoe Gmail geautomatiseerde e-mails groepeert

Belangrijk: E-mails worden gegroepeerd wanneer de instelling voor gespreksweergave is ingeschakeld.

Als je een systeem beheert dat geautomatiseerde e-mailmeldingen verzendt naar een groep mensen, kan Gmail ze automatisch in hetzelfde gesprek groeperen.

E-mails worden gegroepeerd als elk bericht voldoet aan het volgende:

• Dezelfde ontvangers, dezelfde afzenders of hetzelfde onderwerp als een eerder bericht.
  • Een referentiekoptekst met dezelfde ID's als een eerder bericht.
  • Verzonden binnen één week van een eerder bericht.

Gegroepeerde e-mails voorkomen:

• Maak een nieuw onderwerp voor elk bericht dat je niet wilt groeperen.
  • Verzend elk bericht met een unieke waarde voor de referentiekoptekst die niet overeenkomt met een eerder bericht.