Någon skickar e-postmeddelanden från en falsk adress

Ditt Gmail-konto kanske är utsatt för identitetsförfalskning om du får avvisade meddelanden som verkar ha skickats från ditt konto eller om du får svar på meddelanden som du aldrig har skickat.

Så här går identitetsförfalskning i e-post till

När du skickar ett e-postmeddelande innehåller det ett avsändarnamn, men sådana avsändarnamn kan förfalskas.

När identitetsförfalskning inträffar kan din adress användas som avsändar- eller svarsadress.

Felsöka problem med identitetsförfalskning

Jag får avvisade meddelanden som jag inte har skickat

Varför händer detta?

Vissa som skickar skräppost använder programvara för att skapa slumpmässiga listor med e-postadresser som de använder för identitetsförfalskning.

Om en person som skickar skräppost använder din Gmail-adress för identitetsförfalskning kanske du får rapporter om felaktiga leveranser för meddelanden som verkar ha skickats av dig.

Hur åtgärdar jag problemet?

Eftersom dessa e-postmeddelanden skapas utanför Gmail kan vi inte förhindra att din adress utsätts för identitetsförfalskning av personer som skickar skräppost.

Om du får den här sortens e-postmeddelanden rapporterar du dem som skräppost.

Det finns e-postmeddelanden i skräppost som skickats från min adress.

Varför händer detta?

Vissa personer som skickar skräppost försöker skicka e-postmeddelanden med en falsk avsändaradress. De som skickar skräppost hoppas att meddelandet inte markeras som skräppost eftersom det ser ut att ha skickats från din adress.

Om du hittar ett e-postmeddelande i skräpposten där det står mig i stället för din e-postadress har någon försökt använda adressen som avsändare för meddelandet.