Noen sender e-post fra adressen min

Hvis du mottar returmeldinger for e-post som angivelig er sendt fra din egen konto, finner nettsøppel fra «meg» eller får svar på meldinger du aldri har sendt, kan disse være falske meldinger. Meldingen bruker falsk returadresse på utgående e-post for å skjule opprinnelsen til meldingen.

Når du sender et brev i posten, skriver du som regel en avsenderadresse bak på konvolutten slik at mottakeren kan identifisere avsenderen, og slik at postkontoret kan sende posten tilbake til avsenderen hvis det oppstår et problem. Men ingenting forhindrer deg fra å skrive en annen avsenderadresse enn din egen. Det er faktisk mulig for andre å sende et brev og skrive din avsenderadresse på konvolutten. E-post fungerer på samme måte. Når en tjener sender en e-postmelding, angir den avsenderen, men dette avsenderfeltet kan forfalskes. Hvis det oppstår et problem med leveringen og noen har forfalsket adressen din i meldingen, returneres meldingen til deg, selv om det ikke var du som sendte den.

Hvis du har mottatt et svar på en melding som ikke ble sendt fra din adresse, er det to muligheter:

1. Meldingen er en forfalskning hvor adressen din er brukt som avsender.
  2. Den originale avsenderen har brukt din adresse som svaradresse, slik at svarene skulle sendes til deg.

Ingen av disse mulighetene indikerer at det er noe feil med kontoen. Hvis du derimot er redd for at uvedkommende har brukt kontoen din, kan du se når noen har brukt kontoen nylig. Bla til nederst i innboksen og klikk på koblingen Detaljer ved siden av " Forrige kontoaktivitet . '

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du velge beskrivelsen nedenfor som samsvarer med din situasjon.

Du mottar returmeldinger for meldinger du ikke har sendt.

Mange nettsøppelsendere bruker programmer som genererer tilfeldige lister med e-postadresser på vanlige domener, basert på ord i en ordbok. Nettsøppelsenderne bruker deretter disse adresselistene til ulovlig masseutsending av e-post. Denne metoden kalles ordbok-nettsøppel. Mange av adressene som er tilfeldig generert av ordbokslister, er ugyldige. Hvis en nettsøppelsender forfalsker Gmail-adressen din, vil du sannsynligvis motta leveringsrapporter som ser ut som svar på meldinger som er sendt fra din adresse.

Fordi disse meldingene opprettes utenfor Gmail, kan vi ikke forhindre at nettsøppelsendere forfalsker adressen din. Men Google bidrar til å beskytte omdømmet til Gmail-adressen din ved å utvikle systemene våre til å godkjenne all e-post som virkelig kommer fra deg. Når et annet domene mottar en melding som ikke er godkjent av Gmail, kan den registrere at du faktisk ikke sendte meldingen, og det er usannsynlig at e-postadressen blir blokkert. Vi tar forfalskninger og returmeldinger på alvor. Vi ber deg om å rapportere disse meldingene ved å markere boksen ved siden av den uønskede meldingen og klikke Rapporter nettsøppel øverst i innboksen, eller ved å åpne meldingen og klikke Rapporter nettsøppel øverst i meldingen.

Du kan bidra til å stoppe søppelsendere ved å sende fullstendige topptekster for søppelmeldinger til Federal Trade Commission på spam@uce.gov.

Hvis du mistenker at du er utsatt for identitetstyveri, foreslår vi at du kontakter politiet.

Det er meldinger i Nettsøppel-mappen fra «meg».

En vanlig fremgangsmåte brukt av nettsøppelsendere er å sende en melding til en mottaker og forfalske avsenderfeltet slik at det inneholder den samme adressen. Nettsøppelsendere håper at meldingen vil slippe forbi nettsøppelfiltrene våre fordi den ser ut som om den er sendt fra din adresse. Men så enkelt er det ikke! Gmail autentiserer all e-post, så vi vet når en melding ikke er sendt av deg. Vi gjør vårt beste for å plassere forfalskede meldinger i mappen Nettsøppel.

Siden Gmail erstatter e-postadressen din med «meg» på meldingslister, kan det vises nettsøppel fra «meg» i nettsøppelmappen. Det betyr bare at noen har satt inn din e-postadresse som avsenderadresse.

Hvis vi går glipp av noen meldinger, ber vi deg rapportere disse ved å merke av i boksen ved siden av den uønskede meldingen og klikke Rapporter nettsøppel øverst i innboksen, eller ved å åpne meldingen og klikke Rapporter nettsøppel øverst i meldingen.

Du kan bidra til å stoppe søppelsendere ved å sende fullstendige topptekster for søppelmeldinger til Federal Trade Commission på spam@uce.gov.

Hvis du mistenker at du er utsatt for identitetstyveri, foreslår vi at du kontakter politiet.

Kontaktene mine sier at jeg har sendt nettsøppel til dem, eller jeg har oppdaget mistenkelig tilgang til kontoen min.

Hvis kontaktene dine har mottatt nettsøppel fra deg, eller hvis du oppdager aktivitet som du ikke kan gjøre rede for, foreslår vi at du følger alle trinnene i Kontrolliste for sikkerhet i Gmail for å sikre at kontoen din er sikker.

Vi tar slik aktivitet svært alvorlig. Hent de fullstendige topptekstene for nettsøppelmeldingen fra Sendt e-post eller en av kontaktene dine og rapporter dette til oss. Vi vil undersøke rapporten, men kan ikke svare på individuelle forespørsler. Vær spesielt oppmerksom på at vi ikke kan gi deg informasjon om påloggingsforsøk på kontoen, slik som IP-adressen påloggingen ble forsøkt utført fra eller klokkeslettet og datoen da påloggingsforsøket fant sted.