Iemand verzendt e-mails vanaf een gespooft e-mailadres

Je Gmail-account is mogelijk gespooft als je teruggestuurde berichten ontvangt voor e-mails die eruitzien alsof ze zijn verzonden vanuit je account, of als je een reactie ontvangt op een bericht dat je nooit hebt verzonden.

Hoe e-mailspoofing plaatsvindt

Wanneer je een e-mail verzendt, wordt de naam van de afzender toegevoegd aan het bericht. De naam van de afzender kan echter worden vervalst.

Wanneer spoofing plaatsvindt, kan je adres worden gebruikt als het adres van de afzender of het antwoordadres.

Problemen met spoofing oplossen

Ik ontvang teruggestuurde berichten voor e-mails die ik niet heb verzonden

Waarom dit gebeurt

Bepaalde spammers gebruiken software om willekeurige lijsten met e-mailadressen samen te stellen die kunnen worden gebruikt voor spoofing.

Als een spammer je Gmail-adres spooft, kun je meldingen voor niet-bezorgde berichten ontvangen voor e-mails die eruitzien alsof ze door jou zijn verzonden.

Het probleem oplossen

Aangezien deze e-mails buiten Gmail worden gemaakt, kan Gmail niet voorkomen dat de spammers je adres spoofen.

Als je deze soorten e-mails ontvangt, meld je ze als spam.

Er staan e-mails in de map Spam die zijn verzonden vanaf mijn adres

Waarom dit gebeurt

Bepaalde spammers proberen e-mails te verzenden vanaf een vervalst Van-adres. Spammers hopen dat de e-mail niet als spam wordt gemarkeerd als het lijkt alsof de e-mail is verzonden vanaf jouw adres.

Als je een e-mail in de map Spam ziet waarin je e-mailadres is vervangen door 'ik', heeft iemand geprobeerd je adres in het Van-veld van het bericht te zetten.