Joku lähettää sähköpostia huijausosoitteesta

Jos saat palautusviestejä sähköposteista, jotka näyttävät tulleen osoitteestasi tai saat vastauksen viestiin, jota et ole lähettänyt, Gmail-tilisi on saattanut joutua huijauksen kohteeksi.

Miten sähköpostihuijaus tapahtuu?

Kun lähetät sähköpostiviestin, viestiin liitetään lähettäjän nimi. Lähettäjän nimen voi kuitenkin väärentää.

Huijauksessa osoitettasi voidaan käyttää lähettäjän osoitteena tai viestin vastausosoitteena.

Huijausongelmien vianetsintä

Saan palautusviestejä sähköposteista, joita en ole lähettänyt

Mistä tämä johtuu?

Roskapostittajat luovat tietokoneohjelmien avulla listoja satunnaisista sähköpostiosoitteista huijaustarkoituksia varten.

Jos Gmail-osoitettasi käytetään huijauksessa, saatat saada toimituksen epäonnistumisilmoituksia viesteistä, jotka näyttävät sinun lähettämiltäsi.

Ongelman korjaaminen

Koska huijaussähköpostiviestit luodaan Gmailin ulkopuolella, Gmail ei voi estää roskapostittajia käyttämästä osoitettasi huijaustarkoituksiin.

Jos saat tällaisia viestejä, merkitse ne roskapostiksi.

Roskaposti-kansiossa on omasta osoitteestani lähetettyjä sähköpostiviestejä

Mistä tämä johtuu?

Roskapostittajat yrittävät lähettää viestejä väärennetyistä lähettäjäosoitteista. Roskapostittajat toivovat, että viestiä ei merkitä roskapostiksi, koska se näyttää tulevan sinun osoitteestasi.

Jos Roskaposti-kansiossa on viesti, jossa sähköpostiosoitteesi on korvattu sanalla "minä", osoitettasi on yritetty käyttää viestin Lähettäjä-kentässä.