Berichten in de Gmail-app worden niet gesynchroniseerd

Als Gmail niet automatisch wordt gesynchroniseerd, kun je de volgende problemen ondervinden:
  • Kan geen e-mail verzenden, of e-mail blijft hangen tijdens het verzenden
  • Nieuwe e-mail wordt niet ontvangen of niet geladen
  • Kan e-mail niet openen of lezen
  • Inbox wordt niet geüpdatet
  • Foutmelding 'Account niet gesynchroniseerd'
  • Geen meldingen voor nieuwe e-mails
  • App is erg traag

Als je problemen met meldingen hebt, controleer je de instellingen voor Gmail-meldingen.

Probeer eerst deze algemene oplossingen

Je kunt het probleem vaak oplossen aan de hand van een van de onderstaande controles.

Controleer of er verbinding met internet is

Je internetverbinding werkt mogelijk niet. Bezoek een website in je mobiele webbrowser om te controleren of er verbinding met internet is. Als je een openbaar wifi-netwerk (bijvoorbeeld in een café of bibliotheek) gebruikt, moet je mogelijk een website laden om de Algemene voorwaarden te accepteren voordat je daadwerkelijk verbinding maakt.

Zorg ook dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.

'Ververs apps op achtergrond' inschakelen

1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Scroll omlaag en dan tik op Gmail .
  3. Schakel Ververs apps op achtergrond in.
De synchronisatie-instellingen controleren in de Gmail-app

Afhankelijk van je synchronisatie-instellingen controleert de Gmail-app elke dag tot elke 30 dagen op nieuwe e-mail.

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen .
  3. Tik onder Algemeen op Datagebruik en dan Synchronisatie-instellingen.
  4. Selecteer het aantal dagen dat je wilt synchroniseren.

Controleer je opslagruimte

Je opslagruimte wordt verdeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's. Ga op een computer naar www.google.com/settings/storage om te zien hoeveel ruimte je nog over hebt.
Specifieke problemen met niet-Gmail-adressen

Als je de Gmail-app gebruikt met een niet-Gmail-adres (zoals @yahoo.com of @hotmail.com), bekijk je je e-mail op een computer om te controleren of de synchronisatieproblemen (zoals het feit dat er geen nieuwe e-mail wordt weergegeven) alleen optreden in de Gmail-app.

Als je geen nieuwe e-mail op de computer kunt bekijken, raadpleeg je de ondersteuningsinformatie van je e-mailprovider.