Senaste kontoaktivitet

Det går att se inloggningshistorik för Gmail, inklusive datum och tider då kontot användes. Det går även att se de IP-adresser som har använts för att få tillgång till ditt konto.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Visa kontoaktiviteten

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Detaljer nere till höger.

Tips! På sidan Aktuella säkerhetshändelser finns säkerhetsuppdateringar för Google-kontot.

Information som visas på sidan Aktivitet på det här kontot

Sidan Aktivitet på det här kontot visar inloggningsposter och inkluderar informationen.

Uppgifter om pågående session

I avsnittet Information om pågående session ser du om du är inloggad på Gmail på en annan enhet, webbläsare eller plats.

Åtkomsttyp

I avsnittet Åtkomsttyp visas vilken webbläsare, enhet eller e-postserver (t.ex. POP eller IMAP) som användes för att få åtkomst till Gmail.

Om du har auktoriserat en app ser du platsen (IP-adress) för appen från tredje part.

Plats (IP-adress)

De tio senaste IP-adresserna och ungefärliga platserna som har använts för att få åtkomst till din Gmail visas.

Om du har fått en varning om misstänkt aktivitet på kontot visas upp till tre ytterligare IP-adresser som anses vara misstänkta.

Anledningar till att fler IP-adresser och platser visas i aktiviteten:

• Du använder POP eller IMAP för att läsa e-postmeddelanden i andra tjänster, t.ex. Apple Mail och Microsoft Outlook.
  • Du använder Mailhämtare. Då visas en IP-adress från Google eftersom meddelandena hämtas via Googles server.
  • Du använder Gmail på en telefon eller surfplatta. I så fall visas internetleverantörens eller mobiloperatörens plats. Den här platsen kan vara långt ifrån där du befinner dig, men allt är i sin ordning om namnet på operatören stämmer.

Felsöka problem

Jag tror att någon obehörig har fått åtkomst till mitt konto

Om du inte känner igen en aktivitet på sidan, till exempel en främmande typ av plats eller åtkomst, kan någon ha använt nätfiske eller skadlig programvara och fått åtkomst till kontot.

1. Ändra lösenordet omedelbart.
  2. Skydda kontot med hjälp av Säkerhetstips för Gmail.