Senaste kontoaktivitet

Det går att visa inloggningshistorik för Gmail, inklusive datum och tider då kontot användes. Det går även att visa de IP-adresser som har använts för att få tillgång till ditt konto.

Visa kontoaktiviteten

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Detaljer nere till höger.

Tips! På sidan Aktuella säkerhetshändelser finns säkerhetsuppdateringar för hela Google-kontot.

Uppgifter på sidan Senaste kontoaktivitet

På sidan Senaste kontoaktivitet visas inloggningshistorik som innehåller uppgifterna nedan.

Uppgifter om pågående session

I avsnittet Uppgifter om pågående session ser du om du är inloggad på Gmail på en annan enhet, webbläsare eller plats.

Om du vill logga ut från alla sessioner förutom den som är öppen klickar du på Logga ut alla andra sessioner.

Åtkomsttyp

I avsnittet Åtkomsttyp visas vilken webbläsare, enhet eller e-postserver (t.ex. POP eller IMAP) som användes för att få åtkomst till Gmail.

Plats (IP-adress)

De tio senaste IP-adresserna och ungefärliga platserna som har använts för att få åtkomst till din Gmail visas

Om har fått en varning om misstänkt aktivitet på kontot visas upp till tre ytterligare IP-adresser som anses vara misstänkta.

Orsaker till att fler IP-adresser och platser visas i aktiviteten:

• Du använder POP eller IMAP för att läsa e-postmeddelanden i andra tjänster, t.ex. Apple Mail och Microsoft Outlook.
  • Du använder Mailhämtare. Då visas en IP-adress från Google eftersom meddelandena hämtas via Googles server.
  • Du använder Gmail på en mobil eller surfplatta. I så fall visas internetleverantörens eller mobiloperatörens plats. Den här platsen kan vara långt ifrån där du befinner dig, men allt är i sin ordning om namnet på operatören stämmer.

Felsöka problem

Jag tror att någon obehörig har fått åtkomst till mitt konto

Om du inte känner igen en aktivitet på sidan, t.ex. en främmande typ av plats eller åtkomst, kan någon ha använt nätfiske eller skadlig programvara och fått åtkomst till kontot.

1. Ändra lösenordet omedelbart.
  2. Skydda kontot med hjälp av Säkerhetstips för Gmail.
Jag vill inaktivera varningar

Vi rekommenderar starkt att varningar är aktiverade så att du får veta om misstänkt aktivitet upptäcks på ditt konto. Om du ändå vill inaktivera varningar följer du stegen nedan.

Obs! Det tar ungefär en vecka för varningarna att inaktiverats. Det beror på att Gmail kontrollerar att det är du och inte en bedragare som har fått åtkomst till kontot.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Detaljer nere till höger.
  3. Klicka på Ändra bredvid Varningsinställning längst ned på sidan.
  4. Välj Visa aldrig en varning vid ovanlig aktivitet