Google Apper
Hovedmeny

Forrige kontoaktivitet

Hva er «Siste kontoaktivitet»?

Siste kontoaktivitet viser informasjon om nylig aktivitet på e-postkontoen din. Nylig aktivitet omfatter alle ganger noen har logget seg på e-postkontoen, fra en vanlig nettleser, via en POP-klient, fra en mobil enhet, en tredjepartsapplikasjon osv. Vi viser IP-adressen som fikk tilgang til e-posten din, hvor den fikk tilgang fra, samt tid og dato.

Du kan se kontoaktiviteten ved å klikke på Detaljer ved siden av Siste kontoaktivitet nederst på siden i Gmail.

Tips

For å se all aktivitet for hele Google-kontoen, kan du gå til security.google.com og klikke på Nylig aktivitet under "Sikkerhet" på venstre side. Denne siden inneholder sikkerhetsrelaterte handlinger du har utført, som å logge deg på Google-kontoen din, endre passordet eller legge til en sekundær e-postadresse eller telefonnummer.

Åpne "Nylig aktivitet"

Dette betyr dataene

Tilgangstype

Hvis du er bekymret for at fremmede kan ha fått tilgang til e-posten din, vil du kunne bruke dataene i kolonnen Tilgangstype for å finne ut om og når noen har fått tilgang til kontoen. Hvis kolonnen for eksempel viser POP-tilgang, men du ikke bruker POP for å hente e-post, kan det være et tegn på at fremmede har fått tilgang til kontoen.

Sted (IP-adresse)

I denne kolonnen viser vi de siste 10 IP-adressene som fikk tilgang til e-postkontoen din, og stedene som disse er tilknyttet.

Hvis du har mottatt en advarsel om mistenkelig aktivitet på kontoen din, kan du se opptil 3 IP-adresser som er merket som mistenkelige i tillegg til de vanlige 10 IP-adressene. Hvis du vanligvis logger deg på Gmail fra den samme datamaskinen, bør IP-adressen være den samme, eller begynne med de samme to nummerseriene (f.eks. 172.16.xx.xx). Hver rad i tabellen representerer en hendelse der noen åpnet e-posten eller prøvde å logge seg på kontoen din med riktig passord. Hvis du ser en IP-adresse du ikke kjenner, foreslår vi at du umiddelbart endrer passordet ditt for å sikre kontoen mot uautorisert tilgang. Gjeldende IP-adresse vises under tabellen. I de fleste tilfeller finner vi frem til stedet ved å knytte IP-adressen til et større geografisk område. Stedet og IP-adressen er kanskje ikke alltid helt nøyaktig angitt, spesielt i tilfeller der det er lenge siden påloggingen.

Hvis du har aktivert POP3 eller IMAP, ser du dette under Nylig aktivitet. Hvis du bruker e-posthenteren med en annen Gmail-konto, vises en Google-IP-adresse. Dette skyldes at meldingene hentes via våre tjenere. Hvis du bruker en tjeneste fra en tredjepart sammen med Gmail-tjenesten, som et sosialt nettverkssted, kan vi ikke garantere at denne tjenesten er trygg. I så fall kan du vurdere å bruke videresending, hvis dette er mulig. Hvis ikke, bør du kontrollere at opplysningene for tilbakestilling av konto er oppdaterte.

I tillegg, hvis du bruker Gmail på en mobil enhet, inneholder påloggingsloggen din mobile pålogginger som kan se ut til å komme fra leverandørens mobile Internett-gatewayer. Merk at mobile gatewayer kan befinne seg langt unna der du får tilgang til kontoen din. Hvis adressen tilhører mobilleverandøren din, regnes dette som legitim tilgang til kontoen din.

Hvis du vil slå opp nettleverandøren som eier og leier ut IP-adresser, kan du bruke en gratis IP-søketjenesten som http://ip-lookup.net/

Hvis du vil ha mer informasjon enn den du finner i delen Forrige kontoaktivitet, sier retningslinjene hos Google at vi kun oppgir informasjon etter en gyldig rettslig forordning fra en tredjepart eller en annen relevant juridisk prosess.

Parallelle økter

Hvis du samtidig har logget deg på e-postkontoen et annet sted, vises dette under Informasjon om samtidig økt. Hvis det vises andre økter, kan dette bety at du rett og slett har et annet nettleservindu med Gmail åpent, eller at du er logget inn på en annen datamaskin (for eksempel at datamaskinen hjemme er logget på Gmail mens lese e-post på jobben). Hvis du er bekymret for parallell tilgang, kan du logge av alle andre økter enn den aktuelle ved å klikke på Logg av alle andre økter .

Jeg får ofte advarsler på kontoen min. Hva innebærer dette?

Hvis du er sikker på at du ser flere advarsler fordi du har vært ute og reist eller har fått tilgang via en mobil enhet, kan du deaktivere denne advarselen fra detaljesiden om nylig kontoaktivitet.

Hvis du ikke er sikker på om du gjenkjenner aktiviteten, kan dette være et tegn på at skadelig programvare har fått tilgang til kontoen din. Skadelig programvare er programvare som prøver å stjele sensitive opplysninger fra datamaskinen, sende nettsøppel eller bedrive svindel. Denne typen programvare kommer ofte sammen med gratis nedlastninger uten at du vet om det.

Jeg tror at fremmede har fått tilgang til kontoen min

Hvis du tror at fremmede har fått tilgang til kontoen din, må du gå gjennom alle trinnene i Kontrolliste for sikkerhet i Gmail for å sikre kontoen din.

Hvis du vil ha mer informasjon om kontosikkerhet, kan du lese tipsene på Slik holder du dataene trygge.

Kan jeg slå av varsler om siste kontoaktivitet?

Du kan slå av varsler om siste kontoaktivitet ved å endre varselinnstillingene under tabellen over nylig aktivitet. Klikk på endre ved siden av Vis et varsel for uvanlig aktivitet, så kan du velge å aldri få varsler om uvanlig aktivitet. Husk at vi bruker omtrent én uke på å slå av denne funksjonen, siden vi må sjekke at det ikke er skurkene som slår av varslene.