Laatste accountactiviteit

Je kunt je inloggeschiedenis bekijken, waaronder de datums en tijden waarop je Gmail-account is gebruikt. Ook zie je de IP-adressen die zijn gebruikt om toegang te krijgen tot je account.

Je accountactiviteit bekijken

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik op Details in de rechterbenedenhoek.

Tip: Je kunt ook naar de pagina met recente beveiligingsgebeurtenissen gaan om beveiligingsupdates te zien voor je hele Google-account.

Informatie op de pagina 'Laatste accountactiviteit'

Op de pagina 'Laatste accountactiviteit' zie je je inloggeschiedenis plus de onderstaande informatie.

Informatie over de sessie die tegelijk plaatsvindt

In de sectie 'Informatie over de sessie die tegelijk plaatsvindt' zie je of je op een ander apparaat, via een andere browser of op een andere locatie bent ingelogd bij Gmail.

Als je wilt uitloggen bij alle sessies behalve degene die je open voor je hebt, klik je op Uitloggen bij alle andere websessies.

Toegangstype

In de sectie 'Toegangstype' vind je de browser, het apparaat of de e-mailserver (zoals POP of IMAP) die je hebt gebruikt om toegang te krijgen tot Gmail.

Locatie (IP-adres)

Je kunt de laatste tien IP-adressen en geschatte locaties bekijken waar toegang is verkregen tot je Gmail-account.

Als je een waarschuwing over verdachte activiteiten in je account hebt ontvangen, zie je mogelijk ook tot drie extra IP-adressen die als verdacht zijn aangemerkt.

Er zijn een paar redenen waarom je mogelijk meerdere IP-adressen of locaties in je activiteit ziet:

• Als je POP of IMAP gebruikt om je e-mail te lezen via andere services, zoals Apple Mail of Microsoft Outlook, zal deze locatie-informatie ook worden opgenomen.
  • Als je 'Mail ophalen' gebruikt, wordt er een IP-adres van Google getoond, omdat je berichten worden opgehaald via een server van Google.
  • Als je Gmail op een telefoon of tablet gebruikt, kan de locatie van je internetprovider of mobiele provider worden getoond. Dit kan een locatie ver van je eigen locatie vandaan zijn. Zolang de naam van de provider klopt, is dit niet ongewoon.

Problemen oplossen

Ik denk dat iemand anders toegang heeft tot mijn account

Als je de activiteit op de pagina niet herkent, zoals een locatie of toegangstype, heeft iemand misschien toegang tot je account als gevolg van phishing of malware.

1. Wijzig je wachtwoord onmiddellijk.
  2. Volg de beveiligingstips voor Gmail om je account te beschermen.
Ik wil meldingen uitschakelen

Wij raden ten zeerste aan om meldingen ingeschakeld te laten, zodat je op de hoogte wordt gesteld van verdachte activiteit met je account. Als je meldingen toch wilt uitschakelen, volg je de onderstaande stappen.

Opmerking: Het duurt ongeveer een week voordat meldingen worden uitgeschakeld. Dit komt doordat Gmail wil bevestigen dat jij degene bent die deze wilt uitschakelen en niet iemand anders die toegang tot je account zou kunnen hebben.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik op Details in de rechterbenedenhoek.
  3. Klik onder aan de pagina naast Meldingsvoorkeur op Wijzigen.
  4. Selecteer Nooit een waarschuwing weergeven bij ongebruikelijke activiteit.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.