Viimeinen toiminta tällä tilillä

Mikä Viimeinen toiminta tällä tilillä on?

Viimeinen toiminta tällä tilillä näyttää tietoja postilaatikon viimeisistä tapahtumista. Viimeisiin tapahtumiin kuuluvat kaikki kerrat, jolloin sähköpostiasi käytettiin tavallisella verkkoselaimella,  POP-sähköpostiohjelmalla, mobiililaitteella, kolmannen osapuolen sovelluksella jne. Listaamme sähköpostissasi käyneen IP-osoitteen, siihen liittyvän sijainnin sekä päiväyksen ja kellonajan.

Jos haluat nähdä tilisi viimeisen toiminnan, valitse Tiedot-linkki Gmail-sivun alaosassa olevan Viimeinen toiminta tällä tilillä -rivin vieressä.

Vinkki

Näet koko Google-tilisi toiminnan siirtymällä osoitteeseen security.google.com ja klikkaamalla Viimeaikaiset toiminnot vasemmalla Tietoturva-kohdassa. Tällä sivulla on tekemiäsi tietoturvaan liittyviä toimintoja, kuten kirjautuminen Google-tiliisi, salasanan vaihtaminen tai palauttamisen sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron lisääminen.

Avaa Viimeaikaiset toiminnot

Tietojen kuvaus

Käyttötyyppi

Jos olet huolissasi postisi luvattomasta käytöstä, voit Käyttötyyppi-sarakkeen tietojen avulla selvittää, onko postiasi käytetty luvatta ja milloin käyttö on tapahtunut. Esimerkki: jos sarakkeessa on POP-tapahtumia, mutta et nouda postia POP-käytön avulla, tilisi on saattanut vaarantua.

Sijainti (IP-osoite)

Tässä sarakkeessa luetellaan viimeiset 10 IP-osoitetta, joista postia on käytetty, sekä niihin liittyvät sijainnit.

Jos olet saanut varoituksen epäilyttävästä tapahtumasta tilissäsi, näet 10 tavallisen IP-osoitteen lisäksi enintään kolme IP-osoitetta, jotka on merkitty epäilyttäviksi. Jos kirjaudut yleensä Gmailiin tietyltä tietokoneelta, IP-osoitteen pitäisi olla sama tai alkaa samoilla numeroilla (esim. 172.16.xx.xx). Kukin rivi taulukossa vastaa tapahtumaa, jonka aikana joku käytti sähköpostiasi tai yritti kirjautua tiliisi oikealla salasanalla. Jos näet tuntemattoman IP-osoitteen, sinun kannattaa välittömästi suojata tilisi luvattomalta käytöltä vaihtamalla salasana. Nykyinen IP-osoitteesi näytetään taulukon alapuolella. Useimmissa tapauksissa arvaamme sijainnin sovittamalla IP-osoitteesi laajaan maantieteelliseen sijaintiin. Sijainti- ja IP-kartoitukset eivät välttämättä ole aina tarkkoja, erityisesti kirjautumisten ollessa vanhoja.

Jos sinulla on käytössä POP3 tai IMAP, tämä näkyy Viimeaikaiset toiminnot -taulukossa. Jos noudat Postin hakijalla viestejä toiseen Gmail-tiliin, taulukossa näkyy Googlen IP-osoite. Tämä johtuu siitä, että viestit noudetaan palvelimiemme kautta. Jos käytät Gmail-palvelun kanssa kolmannen osapuolen palvelua, kuten sosiaalisten yhteisöjen sivustoja, emme voi taata kolmannen osapuolen palvelun turvallisuutta. Tässä tapauksessa kannattaa harkita edelleenlähetyksen käyttämistä, jos tämä on mahdollista. Jos et halua käyttää edelleenlähetystä, varmista, että tilisi palautustiedot ovat ajan tasalla.

Jos käytät Gmailia mobiililaitteella, kirjautumishistoriasi sisältää mobiilikirjautumisia, jotka saattavat vaikuttaa siltä, että ne ovat peräisin operaattorisi mobiililaitteille tarkoitetusta internet-yhdyskäytävistä. Huomaa, että mobiiliyhdyskäytävät saattavat sijaita maantieteellisissä sijainneissa, jotka ovat kaukana siltä alueelta, jolla käytät tiliäsi. Jos osoite kuuluu mobiilipalvelun tarjoajallesi, kyse on oikeutetusta tilisi käytöstä.

Jos haluat etsiä internetpalvelun tarjoajia, jotka omistavat ja vuokraavat IP-osoitteita, voit käyttää ilmaista IP-osoitteiden käänteistä hakupalvelua, kuten http://ip-lookup.net/.

Jos haluat enemmän tietoja kuin Viimeinen toiminta tällä tilillä -osiossa on tarjolla, Googlen käytäntönä on antaa tietoja vain pätevän kolmannen osapuolen tuomioistuinpäätöksen tai muun asianmukaisen oikeuskeinon nojalla.

Samanaikaiset istunnot

Jos Gmail-tiliäsi käytetään tällä hetkellä toisesta paikasta, toiset istunnot luetellaan Samanaikaisen istunnon tiedot -taulukossa. Jos näkyvissä on muita istuntoja, se voi tarkoittaa, että avoinna on toinen selainikkuna, jossa Gmail on ladattuna, tai että olet kirjautuneena toisella tietokoneella (jos esimerkiksi kotitietokoneesi on kirjautuneena Gmailiin, kun käytät postiasi työpaikalla). Jos olet huolissasi samanaikaisesta käytöstä, voit kirjata ulos kaikki istunnot nykyistä istuntoa lukuun ottamatta valitsemalla Kirjaudu ulos muista istunnoista.

Tilissäni näkyy usein ilmoituksia. Mitä tämä tarkoittaa?

Jos uskot, että ilmoitukset johtuvat matkustamisesta tai mobiilikäytöstä, voit poistaa tämän ilmoituksen käytöstä Viimeinen toiminta tällä tilillä -sivulta.

Jos olet epävarma tai et tunnista toimintaa, ilmoitukset voivat olla merkki siitä, että haittaohjelma on saastuttanut tilisi. Haittaohjelma on ohjelma, joka yrittää varastaa tietokoneeltasi arkaluonteisia tietoja, lähettää roskapostia tai tehdä petoksen. Tällaiset ohjelmat päätyvät tietokoneellesi usein tietämättäsi muiden ilmaisten latausten yhteydessä.

Epäilen, että tilini on vaarantunut

Jos epäilet, että tilisi on vaarantunut, suojaa tilisi noudattamalla Gmail-turvatarkistuslistan vaiheita.

Jos haluat lisätietoja tilin turvallisuudesta, tutustu vinkkeihin ohjeartikkelissa Tietojen suojaaminen.

Voinko poistaa Viimeinen toiminta tällä tilillä -varoituksen käytöstä?

Voit poistaa Viimeinen toiminta tällä tilillä -ilmoitukset käytöstä muuttamalla Viimeaikaiset toiminnot -taulukon alla olevia ilmoitusasetuksia. Kun valitset Näytä varoitus epäilyttävästä toiminnasta -kohdan vierestä muuta, sinulle ei enää näytetä ilmoituksia epäilyttävästä toiminnasta. Muista, että tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä kestää noin viikon, jotta voimme olla varmoja siitä, että väärät henkilöt eivät ole poistamassa ilmoituksiasi käytöstä.