Viimeinen toiminta tällä tilillä

Kirjautumishistoriastasi näet esimerkiksi päiväykset ja kellonajat, jolloin olet käyttänyt Gmail-tiliäsi. Näet myös IP-osoitteet, joilla tilillesi on kirjauduttu.

Tilin toiminnan tarkasteleminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeassa alanurkassa Tiedot.

Vinkki: Näet koko Google-tiliäsi koskevat tietosuojatiedot Viimeaikaiset tietoturvatapahtumat ‑sivulta.

Viimeinen toiminta tällä tilillä ‑sivulla näkyvät tiedot

Viimeinen toiminta tällä tilillä ‑sivulla näytetään sisäänkirjautumisia koskevat tiedot sekä alla ilmoitetut tiedot.

Samanaikaisten istuntojen tiedot

Samanaikaisten istuntojen tiedot ‑osiossa näkyy, oletko kirjautunut Gmailiin toisella laitteella, selaimella tai toisesta sijainnista.

Voit kirjautua ulos kaikista muista istunnoista sillä hetkellä käyttämääsi istuntoa lukuun ottamatta valitsemalla Kirjaudu ulos muista istunnoista.

Käyttötyyppi

Käyttötyyppi-osiossa näkyvät selain, laite tai postipalvelin (esim. POP tai IMAP), joilla Gmailia on käytetty.

Sijainti (IP-osoite)

Näet 10 edellistä IP-osoitetta ja sijaintia, joista Gmail-tiliäsi on käytetty.

Jos olet saanut varoituksen epäilyttävästä tapahtumasta tililläsi, lisäksi voidaan näyttää enintään kolme IP-osoitetta, jotka on merkitty epäilyttäviksi.

Toiminnassa näytetään useita IP-osoitteita ja sijainteja seuraavista syistä:

• Jos luet sähköpostejasi POP- tai IMAP-protokollan kautta muiden sähköpostipalvelujen, kuten Apple Mailin tai Microsoft Outlookin, osoitteilla, myös näiden tilien sijaintitiedot näytetään.
  • Jos käytät postin hakijaa, tiedoissa näytetään Googlen IP-osoite, koska viestit noudetaan Googlen palvelimen kautta.
  • Jos käytät Gmailia puhelimella tai tabletilla, tiedoissa saatetaan näyttää internetpalvelusi tai mobiilioperaattorisi sijainti. Tämä sijainti voi olla kaukana omasta sijainnistasi. Tiedot ovat kunnossa, jos operaattorin nimi vastaa omaa operaattoriasi.

Vianetsintä

Luulen, että joku muu on päässyt tililleni

Jos sivulla oleva toiminta, kuten sijainti tai käyttötyyppi, ei vaikuta tutulta, joku on voinut päästä tilillesi tietojenkalastelun tai haittaohjelman avulla.

1. Vaihda salasanasi välittömästi.
  2. Suojaa tilisi Gmailin tietosuojavinkkien avulla.
Haluan poistaa ilmoitukset käytöstä

Suosittelemme pitämään ilmoitukset käytössä, jotta saat tiedon epäilyttävästä toiminnasta tililläsi. Jos kuitenkin haluat poistaa ilmoitukset käytöstä, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Huom. Ilmoitukset poistuvat käytöstä noin viikon kuluessa. Tällä tavalla Gmail varmistaa, että olet itse poistanut ilmoitukset käytöstä eikä kukaan ole päässyt luvatta tilillesi.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeassa alanurkassa Tiedot.
  3. Valitse sivun alareunan Ilmoitusasetukset-kohdan vieressä Muuta.
  4. Valitse Älä koskaan näytä varoitusta epätavallisesta toiminnasta.