Darrera activitat del compte

Informació sobre la darrera activitat del compte

La darrera activitat del compte mostra informació sobre l'activitat recent del vostre correu. L'activitat recent inclou les vegades que s'ha accedit al correu mitjançant un navegador web estàndard, un client POP, un dispositiu mòbil, una aplicació de tercers, etc. Es mostra l'adreça IP des de la qual es va accedir al correu, així com la ubicació associada, la data i l'hora.

Per veure l'activitat del compte, feu clic a l'enllaç Detalls que hi ha al costat de la línia Darrera activitat del compte de la part inferior de qualsevol pàgina de Gmail.

Consell

Per veure l'activitat de tot el compte de Google, dirigiu-vos a security.google.com i feu clic a l'opció Activitat recent de "Seguretat", a la part esquerra. La pàgina inclou les accions relacionades amb la seguretat que heu dut a terme, com ara iniciar la sessió al compte de Google, canviar la contrasenya o afegir una adreça electrònica de recuperació o un número de telèfon.

Obriu "Activitat recent"

Com es poden interpretar les dades

Tipus d'accés

Si us preocupen els accessos no autoritzats al vostre correu, podeu fer servir les dades de la columna "Tipus d'accés" per esbrinar si algú hi ha accedit i, si es així, quan ho ha fet. Per exemple, si la columna mostra accessos POP però no feu servir POP per rebre el correu, és possible que el compte estigui compromès.

Ubicació (adreça IP)

En aquesta columna es mostren les deu últimes adreces IP des de les quals s'ha accedit al correu, i les ubicacions que s'hi associen.

Si heu rebut un advertiment sobre activitat inusual al vostre compte, també podreu veure fins a tres adreces IP que s'han etiquetat com a sospitoses, a més de les deu adreces IP habituals. Si gairebé sempre inicieu la sessió a Gmail des d'un sol ordinador, l'adreça IP ha de ser la mateixa o ha de començar pels mateixos dos jocs de números (per exemple, 172.16.xx.xx). Les files de la taula representen un cas en què algú ha accedit al vostre correu o ha intentat iniciar-hi la sessió amb la contrasenya correcta. Si veieu una adreça IP que no reconeixeu, us recomanem que canvieu la contrasenya immediatament per protegir el compte d'accessos no autoritz. La vostra adreça IP actual es mostra a sota de la taula. En la majoria de casos, per endevinar la ubicació, fem correspondre l'adreça IP amb una ubicació geogràfica extensa. És possible que us adoneu que les assignacions d'IP i ubicacions no sempre són precises, especialment pel que fa als casos en què els inicis de sessió no són recents.

Tingueu en compte que si teniu POP3 o IMAP activats, ho veureu a la taula d'activitat recent. Si feu servir Obtenció de missatges amb un altre compte de Gmail, apareixerà una IP de Google. Això només indica que els missatges s'obtenen mitjançant els nostres servidors. De la mateixa manera, si utilitzeu un servei d'un tercer juntament amb el vostre servei de Gmail, com ara llocs de xarxes socials, no podem garantir la seguretat del servei del tercer. En aquests casos, podeu valorar la possibilitat de fer servir el reenviament, si és possible. En cas que no ho sigui, assegureu-vos que els detalls de recuperació del compte estiguin completament actualitzats.

A més, si accediu a Gmail des d'un dispositiu mòbil, l'historial d'inici de sessió contindrà inicis de sessió mòbils que pot semblar que procedeixin de passarel·les d'Internet mòbils del vostre operador de telefonia mòbil. Tingueu en compte que les passarel·les mòbils poden estar situades en una ubicació geogràfica allunyada de la zona des d'on accediu al compte. Si l'adreça pertany al vostre proveïdor de telefonia mòbil, es considera que l'accés al compte és legítim.

Si voleu cercar el proveïdor d'Internet que és propietari i arrendatari d'una adreça IP, podeu fer servir un servei de cerca d'IP inversa, com ara http://ip-lookup.net/

Si voleu obtenir més informació a banda de la que ja hi ha a la secció "Darrera activitat del compte", cal que tingueu en compte que la política de Google només permet proporcionar informació d'acord amb una ordre judicial vàlida d'un tercer o un altre procediment judicial adequat.

Sessions simultànies

Si s'està accedint al correu des d'una altra ubicació, les altres sessions apareixeran a la taula "Informació de sessions simultànies". Si es mostren altres sessions, això podria indicar que senzillament teniu una altra finestra del navegador oberta amb Gmail carregat o que teniu la sessió iniciada en un altre ordinador (per exemple, si teniu l'ordinador de casa amb la sessió iniciada a Gmail mentre accediu al correu des de la feina). Si us preocupen els accessos simultanis, per tancar totes les sessions menys l'actual, feu clic a Desconnecta totes les altres sessions.

Rebo alertes freqüents al meu compte. Què vol dir, això?

Si esteu segur que les diverses alertes que veieu són conseqüència dels vostres desplaçaments freqüents o bé d'accessos des de mòbils, podeu desactivar aquesta alerta des de la pàgina d'informació de la darrera activitat del compte.

Si, per contra, no n'esteu segur o bé no reconeixeu l'activitat, és possible que això indiqui que cert programari maliciós ha compromès el vostre compte. El programari maliciós, que també rep el nom de programari "dolent", és un tipus de programari que intenta robar informació personal del vostre equip, enviar correu brossa o bé dur a terme algun tipus de frau. Sovint, aquest programari s'inclou en altres baixades gratuïtes sense el vostre coneixement.

Em sembla que el meu compte està compromès

Si creieu que teniu el compte compromès, seguiu els passos de la llista de comprovació de seguretat de Gmail per protegir-lo.

Si voleu obtenir més informació sobre la seguretat del compte, us suggerim que llegiu uns quants consells a Com garantir la seguretat de les dades.

Puc desactivar l'alerta sobre la darrera activitat del compteCan I turn the Last Account Activity Alert off?

Podeu desactivar les alertes de la darrera activitat del compte si canvieu les preferències d'alerta que trobareu a sota de la taula d'activitat recent. Feu clic a canvia, al costat de Mostra una alerta per a l'activitat inusual i se us proporcionarà l'opció de no tornar a mostrar cap alerta d'activitat inusual. Tingueu present que triguem prop d'una setmana a desactivar-la, per assegurar-nos que no hagin estat els infractors qui ha desactivat les alertes.