Administrering av passordet for Google-kontoen din

Passordet for Google-kontoen din er det samme passordet som det du bruker for andre Google-produkter, for eksempel Gmail og YouTube.

Glemt passord

Hvis du ikke husker passordet for Google-kontoen din, følger du disse trinnene for å angi et nytt.

1. Gå til siden for påloggingsproblemer.
  2. Velg «Jeg husker ikke passordet mitt».
  3. Skriv inn e-postadressen din og følg instruksjonene på skjermen.
Endre passordet

Du kan endre passordet for Google-kontoen din når som helst. Vi anbefaler at du endrer det regelmessig for å holde kontoen din sikret.

1. Logg på innstillingssiden for Google-kontoen.
  2. Velg Passord i Pålogging-delen.
  3. Følg instruksjonene for å endre passordet ditt.

Viktig: Hvis du kjører Android 5.1 eller nyere på enheten og må foreta en fabrikktilbakestilling, må du vente i 72 timer etter du endrer passordet ditt før du kan tilbakestille enheten. Av sikkerhetsårsaker kan du ikke bruke kontoen til å konfigurere enheten etter en tilbakestilling hvis passordet har blitt endret i løpet av de siste 72 timene. Finn ut hvordan du kan beskytte enheten din.

Krav til passord

Google-passordet må være på minst åtte tegn. Det kan inneholde følgende:

• Store og små bokstaver. Det skilles mellom små og store bokstaver i passordet, så «G» tilsvarer ikke «g».
  • Tall
  • Disse symbolene: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Mellomrom: Du kan ikke ha et mellomrom i begynnelsen eller slutten av passordet ditt, men mellomrom inne i passordet går bra.

Husk at du ikke kan bruke et passord fra det siste året på nytt. Vi har også blokkert noen passord som er lette å gjette, for eksempel «12345678».

Finn ut mer om oppretting av sterke passord.