Endring av passordet for Google-kontoen din

Glemt passord

Hvis du har glemt passordet ditt, kan du tilbakestille det ved å skrive inn brukernavnet ditt på siden for påloggingsproblemer.

Endre passordet

Hvis du vil endre passordet for Google-kontoen din, går du til siden for passordendring.

Du kan også følge denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger for Google-konto.
  2. I delen om pålogging klikker du på passord.

Husk at hvis du endrer passordet for Google-kontoen, endres det for alle Google-produkter du bruker, som Gmail og YouTube. Pass på at du bruker det nye passordet neste gang du logger på.

Krav til passord

Her er noen regler du bør huske på når du velger et passord:

• Passordet må være på minst åtte tegn.
  • Du kan ikke bruke et passord du allerede har brukt det siste året.
  • Passordet kan inneholde disse tegnene:
    • Store og små bokstaver (A−Å og a−å) Husk at passord skiller mellom små og store bokstaver, og at G dermed er noe annet enn g.
    • Tall (0−9).
    • Mellomrom, samt følgende symboler: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Passord som er lette å gjette, for eksempel 12345678, kan ikke velges.

Oppretting av et sterkt passord

Her finner du noen tips for oppretting av sterke passord, noe som kan beskytte kontoen din:

• Bruk ulike passord for alle de viktige kontoene dine, som e-post- og nettbankkontoer. Velger du det samme passordet for alle nettkontoene dine, er det som å bruke den samme nøkkelen til å låse hjemmet, bilen og kontoret ditt – hvis kriminelle får tilgang til én, kan de bryte seg inn i alle.
  • Bruk en blanding av bokstaver, tall og symboler i passordet.
  • Prøv å bruke en setning som bare du kjenner. For eksempel: «Vennene mine Tom og Jenny sender meg en morsom e-post én gang om dagen», og bruk deretter tall og bokstaver for å gjenskape det. «VmT&Jsmeme1god» er et passord med mange variasjoner.

Finn ut mer om oppretting av sterke passord.