Endre eller tilbakestill Google-kontopassordet ditt

Passordet for Google-kontoen din er det samme passordet som det du bruker for andre Google-produkter, for eksempel Gmail og YouTube. Hvis du har glemt passordet og vil tilbakestille det eller endre det av sikkerhetsmessige årsaker, følg trinnene nedenfor.

Glemt passord

Hvis du ikke husker passordet for Google-kontoen din, følger du disse trinnene for å angi et nytt.

1. Gå til siden for påloggingsproblemer.
  2. Velg «Jeg husker ikke passordet mitt».
  3. Skriv inn e-postadressen din og følg instruksjonene på skjermen.
Endre passordet

Du kan endre passordet for Google-kontoen din når som helst.

1. Logg på Min konto.
  2. I «Pålogging og sikkerhet»-delen velger du Pålogging til Google.
  3. Velg Passord.
  4. Legg inn den nye passordinformasjonen og velg Endre passord.

Viktig: Hvis du kjører Android 5.1 eller nyere på enheten og må foreta en fabrikktilbakestilling, må du vente i 72 timer etter du endrer passordet ditt før du kan tilbakestille enheten. Av sikkerhetsårsaker kan du ikke bruke kontoen til å konfigurere enheten etter en tilbakestilling hvis passordet er blitt endret i løpet av de siste 72 timene. Finn ut hvordan du kan beskytte enheten din.

Krav til passord

Google-passordet må være på minst åtte tegn. Det kan inneholde følgende:

• Store og små bokstaver. Det skilles mellom stor og liten bokstav i passord – f.eks. er «G» forskjellig fra «g».
  • Tall
  • Disse symbolene: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Mellomrom: Du kan ikke ha mellomrom i begynnelsen eller slutten av passordet ditt, men mellomrom i selve passordet går bra.

Husk at du ikke kan bruke et passord fra det siste året på nytt. Vi har også blokkert noen passord som er lette å gjette, for eksempel «12345678».

Finn ut mer om oppretting av sterke passord.