Je wachtwoord wijzigen of resetten

Je kunt je wachtwoord wijzigen uit veiligheidsoverwegingen of het resetten als je het bent vergeten. Het wachtwoord van je Google-account wordt gebruikt voor toegang tot allerlei Google-producten, waaronder Gmail en YouTube.

Je wachtwoord wijzigen

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer bij 'Inloggen en beveiliging' de optie Inloggen bij Google.
  3. Kies Wachtwoord. Als je een melding ziet om opnieuw in te loggen, log je weer in.
  4. Geef je nieuwe wachtwoord op en selecteer Wachtwoord wijzigen.

Je wachtwoord resetten

1. Ga naar de pagina voor accountondersteuning.
  2. Volg de instructies. Er worden een paar vragen gesteld om te controleren of dit echt jouw account is. Er wordt ook een e-mail naar je gestuurd. Doe het volgende als je geen e-mail ontvangt:
  • Controleer je mappen met spam- of bulkberichten.
  • Voeg noreply@google.com toe aan je adresboek.
  • Vraag een nieuwe e-mail aan.
  • Controleer alle e-mailadressen die je misschien hebt gebruikt om je te registreren voor of in te loggen bij je account.

3. Kies een wachtwoord dat je nog niet voor dit account hebt gebruikt. Meer informatie over hoe je een sterk wachtwoord instelt.

Problemen met je wachtwoord oplossen

Als je je wachtwoord niet kunt resetten of niet kunt inloggen op je account, kun je meer ondersteuning krijgen.

Michelle is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.