Het wachtwoord van uw Google-account wijzigen

Wachtwoord vergeten

Als u uw wachtwoord bent vergeten, geeft u uw gebruikersnaam op de pagina Problemen met inloggen op om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Wachtwoord wijzigen

Als u het wachtwoord van uw Google-account wilt wijzigen, gaat u naar de pagina Uw wachtwoord wijzigen.

U kunt ook de onderstaande stappen volgen:

1. Ga naar de pagina met instellingen voor uw Google-account.
  2. Klik in het gedeelte Inloggen op Wachtwoord.

Vergeet niet dat als u het wachtwoord van uw Google-account wijzigt, dit wordt gewijzigd voor alle Google-producten die u gebruikt, zoals Gmail en YouTube. Gebruik dus het nieuwe wachtwoord wanneer u weer inlogt.

Wachtwoordvereisten

Hier volgen enkele regels waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een wachtwoord:

• Wachtwoorden moeten ten minste acht tekens lang zijn.
  • U kunt een wachtwoord dat u in het afgelopen jaar heeft gebruikt, niet opnieuw gebruiken.
  • Wachtwoorden mogen de volgende tekens bevatten:
    • Hoofdletters en kleine letters (A-Z en a-z). Houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn, dus 'G' is iets anders dan 'g'.
    • Cijfers (0-9).
    • De volgende symbolen en spaties: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Bepaalde wachtwoorden die gemakkelijk te raden zijn, zoals '12345678', kunnen niet worden gekozen.

Een sterk wachtwoord instellen

Hier volgen enkele tips voor het instellen van een sterk wachtwoord om uw account te beveiligen:

• Gebruik een ander wachtwoord voor elk van uw belangrijke accounts, zoals uw e-mailaccount en account voor online bankieren. Hetzelfde wachtwoord kiezen voor al uw online accounts is vergelijkbaar met dezelfde sleutel gebruiken om uw huis, auto en kantoor op slot te doen. Als een crimineel namelijk toegang tot één account krijgt, kan hij toegang tot alle accounts krijgen.
  • Gebruik een combinatie van letters, cijfers en symbolen in uw wachtwoord.
  • Gebruik een uitdrukking die u als enige kent. Begin bijvoorbeeld met 'Mijn vriend Tom stuurt me één keer per dag een grappige e-mail' en gebruik vervolgens cijfers en letters gebruiken om hiervan een wachtwoord te maken. 'MvTsm1kpdege' is een wachtwoord met veel variatie.

Meer informatie over het instellen van sterke wachtwoorden.