Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Byta och återställa lösenordet

Du kan byta lösenordet av säkerhetsskäl och återställa det när du har glömt det. Med lösenordet för Google-kontot får du åtkomst till många produkter från Google, till exempel Gmail och YouTube.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för Google Workspace under en provperiod utan kostnad.

Byt lösenord

1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Google-konto. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Personliga uppgifter högst upp.
  2. Tryck på Lösenord under Grundläggande information.
  3. Ange ditt nya lösenord och välj Byt lösenord.
    • Tips! När du anger lösenordet på en mobil enhet är den första bokstaven inte skiftlägeskänslig.

Återställa lösenordet

1. Följ stegen för att återställa kontot. Du får ett antal frågor för att bekräfta att det är ditt konto och ett e-postmeddelande skickas till dig.  Gör så här om du inte får ett e-postmeddelande:

2. Välj ett lösenord som du inte har använt med det här kontot. Läs om att skapa ett starkt lösenord.

Vad som händer när du har ändrat lösenordet

Om du ändrar eller återställer lösenordet loggas du ut överallt utom på

Åtgärda problem med lösenordet

Klicka här för mer hjälp med att återställa lösenordet och att logga in på kontot.